2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A Szeviép fizette az MSZP EP-képviselő házának felújítását

A Szeviép finanszírozta Ujhelyi István szőregi házának felújítását - állítja a csődbe ment cég egyik tulajdonosa. Cserébe pályázatokon segített nekik a szocialista politikus.

  • A Szeviép fizette az MSZP EP-képviselő házának felújítását

2010. áprilisában, az országgyűlési választások előtt néhány nappal Botka László és Ujhelyi István adta át a Szegedet elkerülő M43 autópálya egyik szakaszát, azt ahol a Szeviép Zrt. dolgozott. Az építőipari cég volt tulajdonosa a Délmagyarország napilapnak most arról beszélt, hogy a kivitelezést végző spanyol fővállalkozó Ujhelyi Istvánon és Botka Lászlón keresztül került az országba. Baranyi Sándor azt is elmondta, a spanyol cégnek se forgótőkéje, se eszköze, se embere nem volt. Ennek ellenére a 30 milliárdos keretösszeg csaknem 55 százalékát kapta meg, miközben valós tevékenységet nem vagy alig végzett.

„Mondjuk és nem csak mi, hanem az alvállalkozók is 10 éve mondják, hogy az autópálya-építéssel párhuzamosan épültek a politikusi villák és társaik is, tehát itt mindenkinek nagyjából világos volt eddig is, mármint a résztvevők közül, hogy itt nagyon komoly pártösszefonódások vannak a Szeviép és szocialisták között” – mondta Szabó Bálint, a Szeviép Zrt. károsult alvállalkozóinak érdekképviselője.

Baranyi Sándor a Délmagyarnak azt is mondta, hogy nagy tenderek esetében, mint milyen a szegedi villamostender és az M43 autópálya is volt, be volt állítva egy úgynevezett alkotmányos költség, ami az akkori politika felé ment. A volt Szeviép vezér szerint 3 százalékot kellett visszaosztani, abból 2 ment a központba 1 pedig abban a régióban maradt, ahol a beruházás létrejött. Baranyi elmondta Ujhelyi István segítségét azzal hálálták meg, hogy 30-40 millió forintból felújították a házát.

„Alvállalkozók az elmúlt évben már többször elmondták, hogy a Pisztrui villa, a politikusok és nem csak Ujhelyi István, hanem más politikusok házai is pont ugyanabban az időszakban épültek, vagy éppen újultak meg, amikor ezek az ominózus beruházások voltak az autópályától a villamospálya-építésen át. Sokszor még a különböző ingatlanoknak színe is egyezik, vagy nagyon hasonló és volt olyan több vállalkozó is elmondta, hogy az egyik kamion sódert azt az autópályára kellett vinni, a másikat meg valamelyik politikusnak vagy épen Szeviép-vezér házának alapjába” – tette hozzá Szabó Bálint.

Kerestük Ujhelyi Istvánt, de nem értük el telefonon. A szocialista politikus egy Facebook-bejegyzésben az üggyel kapcsolatban csak azt írta: sem a Szeviép felemelkedésében, sem a bukásában nem volt semmilyen szerepe. Baranyi Sándor volt Szeviép-vezér telefonon annyit mondott, egyelőre nem kíván nyilatkozni televíziónknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!