2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 22:50

Belföld

Bánki Erik: Kétszer annyi jut egészségügyre, mint a baloldal kormányzása idején

Kétszer annyit fordít a kormány egészségügyre, mint 2010 előtt a baloldal - mondta parlament gazdasági bizottságának elnöke. Bánki Erik hangsúlyozta, hogy a kormány ezen kívül a családok támogatására is kiemelt figyelmet fordít a jövő évi költségvetésben. A 2021-es büdzsé tervezetében foglaltakat az ellenzék elégtelennek tartja.

  • Bánki Erik: Kétszer annyi jut egészségügyre, mint a baloldal kormányzása idején

Kedden adta át a jövő évi költségvetés tervezetét a pénzügyminiszter az Országgyűlés elnökének. Varga Mihály azt mondta, a 2021-es büdzsé a gazdaságvédelemről szól. A kormány 4,8 százalékos növekedés mellett 3 százalékos inflációval számol.

A szocialista Mesterházy Attila az ATV-ben azt mondta, a legfontosabb területeken nem növelik kellő mértékben a forrásokat.

A költségvetési bizottság DK-s elnöke semmitmondónak nevezte a jövő évi büdzsét. Szerinte a kormány lepusztította az egészségügyet és a gazdaságot.

A korábbi baloldali kormányokkal ellentétben a kabinet tartja magát az uniós előírásokhoz, és 3 százalék alatt tartja a költségvetési hiányt. Ezt már a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke mondta Híradónknak. Bánki Erik hozzátette, a kormány a rendkívüli helyzetre tekintettel 3000 milliárd forintot tesz félre a járvány elleni védekezésre, és továbbra is vállalja, hogy évről évre többet fordít egészségügyi kiadásokra.

Bánki Erik hozzátette, a tervezet a járványügyi készültség mellett is biztosítja a gyermeket nevelő családok támogatását, hiszen Európában GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. A költségvetés zárószavazására július elején kerülhet sor.

Kapcsolódó anyagok:

Az államtitkár cáfolta Karácsony állításait

Háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!