2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az államtitkár cáfolta Karácsony állításait

Cáfolta az államháztartásért felelős államtitkár Karácsony Gergely állításait, aki azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés ellehetetleníti az önkormányzatokat, Budapest befizetését pedig megnégyszerezné a kormány. Banai Péter Benő "Magyarország élőben" címűben című műsorunkban hangsúlyozta, a szolidaritási hozzájárulás valóban növekszik, de nem úgy, ahogy azt a főpolgármester kiszámolta. Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap nyújtotta be a költségvetés tervezetét.

  • Az államtitkár cáfolta Karácsony állításait

Kedden adta át a jövő évi költségvetés tervezetét a pénzügyminiszter az Országgyűlés elnökének. Varga Mihály azt mondta, a 2021-es büdzsé a gazdaságvédelemről szól. A miniszter hozzátette, a kormány azzal számol, hogy a koronavírus-járvány miatti átmeneti visszaesést követően jövőre ismét bővül a gazdaság, a 4,8 százalékos növekedés mellett az infláció 3 százalék körül alakulhat.

Kivérezteti az önkormányzatokat a kormány költségvetési javaslata - reagált a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint a Fővárosi Önkormányzatnak és a kerületeknek szolidaritási hozzájárulásként az eddigiek négyszeresét kell befizetni a központi költségvetésbe.

Valóban növekszik a szolidaritási hozzájárulás, de nem úgy, ahogy azt a főpolgármester kiszámolta - mondta az államháztartásért felelős államtitkár a Hír Tv-ben.

Az államtitkár hozzátette, Budapest jó anyagi helyzetben van, iparűzésiadó-bevétele tavaly mintegy 164 milliárd forintot tett ki. A fővárosi önkormányzat úgynevezett adóerő-képessége nagyjából háromszorosa egy átlagos magyar településének.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!