2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Bangóné zsidózással vádaskodik, a miniszter visszautasítja

Antiszemitizmussal vádolta meg Bangóné Borbély Ildikó a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Az MSZP politikusa szerint Gulyás Gergely „folyamatosan zsidózik”. A miniszter visszautasítja a vádakat, szerinte pont a baloldali pártok azok, akik együttműködnek a sorozatos cigány- és zsidóellenes botrányokba kerülő Jobbikkal.

  • Bangóné zsidózással vádaskodik, a miniszter visszautasítja

„Kapcsold már ki! Ja. K**va erős kép lenne, ha lefekszünk a lépcső elé és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó? Ez most komoly! De csináljuk már meg.”

Emlékezetes, az MTVA-székházban propagandakép elkészítésére buzdította társait Bangóné Borbély Ildikó még decemberben. Az MSZP országgyűlési képviselője most újabb köztévés akcióba kezdett, ezúttal az egyik gyógyszergyáron kérte számon, hogy hirdetéseket jelentet meg a szerinte propagandát sugárzó csatornákon, amely szerinte ráadásul még rasszista és idegengyűlölő is.

„Helyes döntés-e egy olyan televízióban hirdetéseket elhelyezni, amelyben közellenséget építenek egy köztudottan zsidó származású magyar-amerikai vállalkozóból, Soros Györgyből?” – tette föl a kérdést Bangóné Borbély Ildikó. A PestiSrácok videójából az is kiderül, hogy a szocialista képviselőnő szerint nemcsak a köztévé, hanem a Miniszterelnökséget vezető miniszter is antiszemita

„Elmegy Gulyás Gergőhöz, aki folyamatosan zsidózik! Ezeket a kérdéseket felteszi. Visszajöhet, és választ fogok önnek adni” – folytatta Bangóné.

„Azért vicces ez a vád, mert a Soros-ellenes kampánnyal kapcsolatosan, aki antiszemitizmust kiállt, az nem tudja megmagyarázni, hogy egyébként miért nem magyarellenességet kiállt. Számtalanszor elmondtuk, Soros Györgyöt egy magyar honfitársunkként tartjuk számon” – Gulyás Gergely a HírTV-ben Magyarország élőben című műsorában ismét leszögezte, a kormány nem a származása miatt kritizálja Soros Györgyöt.

A miniszter szerint ugyanakkor rendkívül érdekes, hogy a baloldali ellenzék már nem ennyire érzékeny a Jobbikban előforduló rasszista megnyilvánulásokkal szemben.

„Ezek a pártok ölelkeznek össze és közelednek minden értelemben a Jobbikkal, miközben egyébként a Jobbiknak soha nem volt hasonlóan szélsőjobboldali, hasonlóan vállalhatatlan múlttal rendelkező elnöke, mint most van” – tette hozzá.

Egy, a Hír TV birtokába került hangfelvételen Sneider Tamás Jobbik elnök arról beszél megválasztása után, hogy a cigányoktól védené meg Magyarországot…

„Én tudok egy kicsit a nép embere lenni, a nép gyermeke, eszünk egy kis bográcsot, bográcsolunk, így, úgy, amúgy. Másrészt pedig, én tudok lenni az úgynevezett erős ember kategóriája, aki meg tudja védeni az országot, az embereket, satöbbi. Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök ugye, sorolhatnám”

…esküvői videóján pedig náci karlendítéssel üdvözölte felesége a vendégeket.

Egy másik felvételen pedig Szávay István, a Jobbik politikusa maga ismerte el, hogy megvert egy zsidó származású nőt:

Szávay István: Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

A cigányellenes és antiszemita megnyilvánulások ellenére a baloldali ellenzéki pártok többsége jelezte, a továbbiakban is együttműködnek Jobbikkal. Még az a Gyurcsány Ferenc is, aki korábban leszögezte, erről hallani sem akar.

 

„Hazafiaknak és demokratáknak függetlenül attól, hogy honnan jöttek, Orbán rendszerével közösen kell szembeszállniuk. Fontosak lehetnek a tegnap vitái, de még sokkal fontosabb az a történelmi kötelesség, ami bennünket terhel” – jelentette ki.

A Fidesz közleményben reagált a DK-elnök beszédére. A párt szerint Gyurcsány Ferenc ismét egyértelművé tette, hogy az ellenzéki politikusok a hatalomért mindenre képesek: a baloldal gátlástalanul összeállt a náci, antiszemita Jobbikkal, és együtt iratkoztak fel a Soros-listára, hogy bevándorlóországot csináljanak Magyarországból.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!