2019. augusztus 18.,
vasárnap, Ilona napja

Baltás születésnap: hat évet kapott a fiatalkorú

2013. június 26., szerda 20:09

Emberölés kísérlete és csoportosan, társtettesként, fegyverrel elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt hat év börtönt kapott az a fiatalkorú férfi, aki 2011 augusztusában egy családi születésnapon baltával sebesített meg egy szolgálatot teljesítő járőrt a Hajdú-Bihar megyei Bagaméren. A rendőrökre támadó további nyolc vádlott közül egyet felmentett, hetet pedig csak felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a debreceni törvényszék.

A kilenc vádlott közül csak négyen jelentek meg az ítélethirdetésen. A legsúlyosabb büntetést a fiatalkorú, de lassan két éve előzetesben ülő elsőrendű vádlott kapta. A további nyolc vádlott közül egy felmentést kapott, a többieket 3-5 év próbaidőre bocsátotta a debreceni törvényszék.

Egy bagaméri születésnapi buli torkollott majdnem tragédiába 2011 augusztusában: három rendőrjárőr szólt, hogy túl hangos a zene, őket a család ásóval és kapával fenyegette meg. Ezután már erősítéssel jöttek vissza, de a család ekkor is ellenállt a rendőri intézkedésnek. A bíróság szerint a rendőrök jogszerűen, de szakszerűtlenül jártak el.

Az elsőrendű vádlott baltával lesújtott az egyik rendőrre, miközben az egy nőt tolt el magától, aki a fegyverébe kapaszkodott. A rendőrnek sikerült elfordulnia, így csak a lapockáját érte az ütés. Közben több családtag is székeket dobált feléjük, emiatt a járőrök könnygázt használtak, és újabb erősítést kértek. Végül a készenléti rendőrök segítségével állították elő azokat, akik időközben a házban barikádozták el magukat.

Az ítélethirdetésen megjelent vádlottak valamennyien tudomásul vették az ítéletet, de az még nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Forrás: Hír TV