2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Baloldali vezetésű városokba telepítenék a migránsokat

Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat - mondta Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter A Nyolcas című műsorunkban pedig arról beszélt, hogy a római, párizsi és a berlini kormány az ismét megnyitott olasz kikötőkbe érkező afrikai migránsok elosztását akarja ráerőltetni a tagállamokra.

  • Baloldali vezetésű városokba telepítenék a migránsokat

Frans Timmermans az Európai Bizottság első alelnöke és társai a baloldali polgármesterekkel társulva hajtanák végre a betelepítést - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Dömötör Csaba felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt a minap Brüsszelben egyeztetett Timmermansszal.

"Azt is mondhatnám, hogy nemcsak a brüsszeli folyosókon lehetnek fészkei a bevándorlást támogató politikának, hanem a baloldal vezette városokban is…. a csetlő-botló baloldal azt gondolom, hogy nem képes, és nem is alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek, hogyan várhatnák el azoktól, hogy megvédjék az országot, akik pl. egy kerületben egy parkolási rendszert nem tudnak üzemeltetni?!?"

- mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Jogi alapon és fizikai értelemben is meg kell vívni a csatát az illegális migránsok betelepítésének megaladályozására – ezt Szijjártó Péter közölte a Nyolcas, című műsorunkban. A külgazdasági és külügyminiszter arról is beszélt, hogy a migrációs nyomás azért sem csökkent, mert annak kiváltó okai, a háborúk, a szegénység és a túlnépesedés továbbra is komoly probléma a Közel-Keleten és Afrikában.

"Olaszországban nem sokat pepecselt a bevándorlás párti kormány. Hivatalba léptek bumm meg is nyitották a dél olaszországi kikötőket és nem csak ez történt, hanem gyorsan akkor azt mondták, hogy na hogyha mi beengedjük az illegális bevándorlókat akkor ti meg fogadjátok be őket. És aztán ugye próbálnak nyomást gyakorolni minden európai uniós tagországra, hogy fogadjanak be, fogadjunk be illegális bevándorlókat tőlük."

- jegyezte meg Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A közép európai országok azonban világossá tették, hogy ezt velük nem lehet eljátszani – tette hozzá a miniszter. Mint fogalmazott Magyarország számára a következő időszak nagy kihívása az újra elővett kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelem lesz.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!