2018. április 23.,
hétfő, Béla napja

°

Balog Zoltán: Egy szégyenfoltot orvosoltunk

2013. szeptember 8., vasárnap 12:50, frissítve: vasárnap 14:28

Az egyházi iskolarendszer bizonyított Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrás Minisztere a Benkő István Református Iskola tanévnyitóján. A miniszter szólt az erkölcstan bevezetéséről is. Kijelentette: egy szégyenfoltot orvosoltak. A volt keleti blokk államai közül ugyanis egyedül Magyarországon nem volt a tantervbe illesztett erkölcstan.

Istentisztelettel és a tanulók műsorával nyitották meg a Rákospalota-Óváros Református Templomban a Benkő István iskola idei tanévét. Az intézményt 10 évvel ezelőtt vette át a református egyház.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az egyházi iskolarendszer bizonyított Magyarországon. Balog Zoltán a tanévnyitón azt mondta: az állami, az alapítványi, magán- és egyházi iskolákban egy dolog közös, ez pedig a Nemzeti alaptanterv.

„Mi, amikor elindítottuk a magyar köznevelés átalakítását, akkor úgy gondoltuk, hogy a Nemzeti alaptantervnek kell annak a dokumentumnak lenni, amelyik megjeleníti ezt a közös nemzeti, kulturális és tudásvagyont, amire építhetjük a jövendőnket, amiben benne van a korszerűség, amiben benne van a 21. századi tudás; és ugyanakkor benne van, mindaz, ami a múltban Magyarországot naggyá tette” – fogalmazott Balog Zoltán.

A miniszter az erkölcstan bevezetéséről azt mondta, az erkölcstan a volt keleti blokk államai közül egyedül Magyarországon nem volt a tanterv része, és ezt a szégyenfoltot orvosolni kellett.

Forrás: Hír TV