2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Balog: Ebben volt a legnagyobb trükkje annak a világnak

Az önkormányzatok, a felsőoktatás, a köznevelés és az egészségügy rendszerének átalakításával gazdaságos és fenntartható rendszerek jöttek létre – közölte Balog Zoltán a fiatal politológusok országos találkozóján a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a magyarországi politikai kultúráról tartott előadást.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az átalakítások nemcsak gazdaságosabbá tették a rendszert, hanem segítettek abban is, hogy bizalmi viszony alakulhasson ki a kormányzat és a polgárok között. „Vissza is jelezték azok a felmérések, amik kifejezték, hogy a legnagyobb bizalma ma Magyarországon a polgároknak egyébként nem a papban van, nem a bíróban, nem a rendőrben, a politikusokról már ne is beszélve, a kormányról, hanem a polgármesterben – mondta Balog Zoltán. – És ebben volt a legnagyobb trükkje ennek a világnak, hogy miközben ott kialakult egyébként valami bizalomra épülő politikai kultúra, ez a rendszer volt a legkevésbé fenntartható, mert egy olyan szintű folyamatos forráskivonásra és hitelből való forrásbevonásra épült, ami fenntarthatatlanná tette azt” – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!