2018. február 21.,
szerda, Eleonóra napja

Balog átszervezi az Emmit

2013. február 15., péntek 14:01, frissítve: szombat 09:35

Balog Zoltán tárcavezető átszervezi az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

A miniszter a több személyi változtatással járó átalakítást Lovasberényben jelentette be. Távozik a kulturális államtitkárság éléről L. Simon László, Halász János váltja, aki eddig a tárca parlamenti államtitkáraként dolgozott. Az ő helyét Doncsev András, a minisztérium korábbi sajtófőnöke tölti be a jövőben. Államtitkárként a felzárkóztatási ügyekért felel majd Kovács Zoltán. A felsőoktatási reform befejezése érdekében Balog Zoltán átszervezi az oktatási államtitkárságot is, a jövőben Klinghammer István lesz a felelős a felsőoktatásért, Hoffmann Rózsa pedig a közoktatásért.

A modernizáció az első

Klinghammer István a magyar felsőoktatás modernizációját tartja elsődleges feladatának. A leendő államtitkár azt mondta, célja, hogy a magyar diplomának újra értéke legyen. Az ELTE volt rektora már korábban bejelentette, hogy a hallgatói szerződésnek a feltételeiről hajlandó egyeztetni, így akár arról is, hogy a tanulmányok elvégzése után hány évet kell Magyarországon dolgozni.

Személyes véleménykülönbség

L. Simon László azt mondta, nem szakmai okok miatt távozik. Azt elismerte, hogy van véleménykülönbség közte és az emberi erőforrások minisztere között, de ezt nem a Magyar Művészeti Akadémia ügye, hanem a habitusbeli különbség okozta. „Olyan személyes véleménykülönbség volt több kérdésben közöttünk – nem szakmai elsősorban –, amelyek nyilvánvalóan arra kényszerítenek engem is, hogy a miniszter úr döntését elfogadjam” – fogalmazott a leváltott államtitkár.

Forrás: Hír TV