2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Balog átszervezi az Emmit

Balog Zoltán tárcavezető átszervezi az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

A miniszter a több személyi változtatással járó átalakítást Lovasberényben jelentette be. Távozik a kulturális államtitkárság éléről L. Simon László, Halász János váltja, aki eddig a tárca parlamenti államtitkáraként dolgozott. Az ő helyét Doncsev András, a minisztérium korábbi sajtófőnöke tölti be a jövőben. Államtitkárként a felzárkóztatási ügyekért felel majd Kovács Zoltán. A felsőoktatási reform befejezése érdekében Balog Zoltán átszervezi az oktatási államtitkárságot is, a jövőben Klinghammer István lesz a felelős a felsőoktatásért, Hoffmann Rózsa pedig a közoktatásért.

A modernizáció az első

Klinghammer István a magyar felsőoktatás modernizációját tartja elsődleges feladatának. A leendő államtitkár azt mondta, célja, hogy a magyar diplomának újra értéke legyen. Az ELTE volt rektora már korábban bejelentette, hogy a hallgatói szerződésnek a feltételeiről hajlandó egyeztetni, így akár arról is, hogy a tanulmányok elvégzése után hány évet kell Magyarországon dolgozni.

Személyes véleménykülönbség

L. Simon László azt mondta, nem szakmai okok miatt távozik. Azt elismerte, hogy van véleménykülönbség közte és az emberi erőforrások minisztere között, de ezt nem a Magyar Művészeti Akadémia ügye, hanem a habitusbeli különbség okozta. „Olyan személyes véleménykülönbség volt több kérdésben közöttünk – nem szakmai elsősorban –, amelyek nyilvánvalóan arra kényszerítenek engem is, hogy a miniszter úr döntését elfogadjam” – fogalmazott a leváltott államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!