2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Balliberális érzékenyítés a pedofilok iránt

A pedofília nem egyszerűen bűn, hanem az egyik legsúlyosabb deviancia. A napokban az Alapjogokért Központ bemutatta, hogy a Népszabadság és a HVG publicistája, Révész Sándor hogyan is mentegette ezeket az embereket. Azonban a „sztorinak” itt még nincs vége. A Magyar Narancs tavaly a már jól ismert liberális csodafegyvert, az érzékenyítést is bevetette a pedofília kapcsán.

  • Balliberális érzékenyítés a pedofilok iránt

Pedofilok személyes történetein keresztül 'hozták közelebb', hogy milyen borzasztó helyzetben is vannak e 'szegény, kirekesztett' társadalmi csoport tagjai.

 

Íme pár szemelvény a cikkből:

- „Nem minden pedofilból lesz gyermekmolesztáló, és nekik egyre több országban nyújtanak segítséget.”

- „Erre gyógymód nincs, az embernek nem lehet megváltoztatni a szexuális beállítottságát. Soha nem fogok meggyógyulni. Egyszerűen el kell fogadni ezt a helyzetet és ennyi” – mondja Péter, a pedofil.

- „Számos pszichiáter, kriminológus, szociológus és agykutató szerint érdemes lenne a társadalomnak, a közvéleménynek, nekünk is egy kísérletet tenni arra, hogy túllépjünk a megbélyegző szörnyülködésen, és odafigyeljünk arra, amit a Péterhez hasonló emberek mondanak.”

- „A szenvedélybetegekre ambulanciák szakosodnak, az evészavarosokra pszichológusok specializálódnak, vannak önsegítő csoportok szerencsejáték-függőknek, a pedofília valahogy mindig kimaradt.”

- „Érthető módon ezeknek a bűncselekményeknek a társadalmi megítélése szélsőségesen negatív. De a képlet azért nem ilyen egyszerű. Jó volna kicsit érzékenyíteni a társadalmat” – mondja Somogyi Zsófia szakpszichológus.

Korábban, más devianciák esetében is így kezdődött: érzékenyítettek, relativizáltak, majd „társadalmasították” az ügyet – először csak megértést, elfogadást, majd befogadást kérve az „érintetteknek”. Majd miután ez sikerült, már csak egy lépés kellett ahhoz, hogy a normálissal egyenértékűként mutassák be a jelenséget.

Hát nem!

A pedofília kapcsán ezt nem fogják eljátszani!

El a kezekkel a gyerekektől!

Védjük meg a normalitást!

Vegyük vissza a világunkat!

A tárgyalt cikk az alábbi linken érhető el:

https://magyarnarancs.hu/lelek/soha-nem-fogok-meggyogyulni-120708?fbclid=IwAR0QAUUUWvEYqVH1iQw_F9ZN7OcKsbyBnQZK7T26ciPVT4Tk8Fc0Qtf5naM

 

Alapjogokért Központ

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!