2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Baleseteket okozott a havazás, a síelők azonban örülnek

  • Baleseteket okozott a havazás, a síelők azonban örülnek

Tucatnyi baleset történt országszerte a szombat éjszaka lehullott néhány centiméteres hó miatt. Több autó árokba hajtott, vagy felborult, de volt ráfutásos baleset is. Bács-Kiskun megyei Pirtón egy Németországba tartó külföldi vendégmunkás rohant villanyoszlopnak az 53-as főúton A Magyar Közút Zrt. is a megnövekedett tranzitforgalomra figyelmeztetett.

„Már péntek reggel arra hívtuk fel a közlekedők figyelmét, hogy hétvégén jelentősen megnövekedhet a tranzitút forgalom az M1-M0-M5 útvonalon, ez az előrejelzés be is jött, ugyanis már péntek délutántól kezdődően ezen az útvonalon jóval nagyobb forgalom volt autópályán, autóutakon” – mondta Pécsi Norbert Sándor Magyar Közút Zrt. részéről. Hozzátette: ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy nagyjából ebben a térségben, az M1-es autópálya szakaszán intenzívebb havazás is volt. „Ilyenkor a mi munkagépeink is oda-vissza haladva végzik a feladatukat és konvojban haladnak, ami azt jelenti, hogy ilyenkor a forgalom mögöttük is fel tud torlódni” – tudtuk meg Pécsitől.

Sokan inkább programlehetőségként tekintettek a havazásra. Visegrádon már éjszaka megkezdték a sípályák hóágyúzását. Az üzemeltető szerint a gépek korszerűsítésével akkor is tudnának üzemelni, ha szokatlanul meleg az időjárás a téli hónapokban.

„Szeretnénk folyamatosan üzemelni, mindenképpen az lenne a jó, tervbe van véve a hóágyú rendszerünk erősítése is, és ezzel együtt egy stabilabb szezon produkálása, hát jelenleg most ennyit tud ez a hóágú rendszer – mondta Gutbrod Rezső, a Nagyvillám Sípálya Kft. üzemeltetője. – Végül is két nap alatt fölállt itt egy széles pálya és a bébi pályánk, ami most elindul. Vasárnaptól újabb pályákat fogunk megnyitni, ahogy haladunk előre a hóágyúzással, úgyhogy egész télszerű körülmények vannak. Kedden például havazást mondanak újra, úgyhogy ez a január jól indul."

A Hír TV meteorológusa elmondta: havazás, illetve a már lehullót hó megmaradásához szükséges hideg az ország keleti részébe szorul.

„A Dunántúlon a havazást egyre inkább havas eső váltja fel, különösen síkvidéken – nyilatkozta Üveges Zoltán. – Az eddig lehullott hó arrafelé olvadni fog, hiszen a hőmérséklet akár plusz 2, plusz 3 fokot is elérheti. Észak-Kelet Magyarországon várható egész napos fagy, ott egész nap változó intenzitással fog esni a hó, és a mostanihoz képest akár még plusz 5 centis új hóréteg is hullhat.

Az Eplényben és Mátraszentistvánon található sípályákon a hótakaró akár 65 centi is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!