2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Bakondi: Van egy bizonyos összefüggés, amit a koronavírus és az illegális migráció következtében tapasztalunk

A Hír Televízió élőben közvetítette a koronavírus fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóját. Bakondi György altábornagy, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője adtak tájékoztatást a legfrissebb fejleményekkel kapcsolatban.

  • Bakondi: Van egy bizonyos összefüggés, amit a koronavírus és az illegális migráció következtében tapasztalunk

„Van egy bizonyos összefüggés, amit a koronavírus és az illegális migráció következtében tapasztalunk.”

- jegyezte meg Bakondi György a sajtótájékoztató kezdetén, ezzel egyben jelenlétét is indokolva.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója először ismertette a közelmúlt statisztikai adatait, majd a korábbiakkal részben össze is hasonlította. A migránsok különféle határszakaszokon való előfordulását, számosságát is említette.

Kiemelte, hogy a görög határon feltartóztatják az oda érkező nagy létszámú migránsokat, ami szerencsére eltér a 2015-ös intézkedésektől.

Felhívta a figyelmet továbbá az Észak-Macedóniában megjelent migránsokra is.

Még több figyelmet kell fordítani emellett határaink és belső biztonságunk megvédésére is. A migránsok felé a kormány által közvetített üzenet szintén egyértelmű:

„Bármit is mondanak a szervezők, erre nem vezet út! Nem érdemes erre kísérletezni!”

- hangsúlyozta Bakondi György.

A különféle adatok alapján jól látható, hogy az elmúlt időszakban a határhoz érkező migránsok többsége nem szír, hanem afgán, pakisztáni vagy iráni származású. A koronavírussal való összefüggésében ez fontos, ugyanis Irán a koronavírusos megbetegedések egyik gócpontja, ennél fogva az Iránból vagy Iránon keresztül érkező migránsok - az afgán, a pakisztáni és az iráni migránsok például ilyenek - esetében fennáll a veszélye, hogy megfertőződhettek. Ezért határozatlan ideig felfüggesztik a tranzitzónába érkezők befogadását, a már ott tartózkodók védelmének érdekében.

„Magyarországon továbbra sincs olyan beteg, akinél igazolható lenne az új koronavírus által okozott  megbetegedés.”

- mondta Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

A világon megbetegedett személyekkel kapcsolatos számadatokat is közölt Lakatos Tibor.

Hangsúlyozta továbbá, hogy eddig a betegség következtében elhunytak száma alig haladja meg a 3%-ot.

A koronavírussal kapcsolatos információszerzésre alkalmas felületek továbbra is működnek. Képzett és jól tájékozott szakemberektől lehet érdeklődni.

Kásler: Nincs beteg a visegrádi országokban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!