2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

"Bajnainak azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat"

Az alkotmánymódosítást körülvevő hisztériakampányhoz külföldről is jön segítség, Victor Pontát nem fogják kitiltani az országból, míg Bajnai Gordon a legarcátlanabb – többek között erről beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Hír Televízió Péntek8 című műsorában.

Azok lépik át a határokat, akik a parlamentben a maradék egyharmadba sem fértek be – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke azzal kapcsolatban, hogy csütörtökön önmagukat civileknek nevező személyek elfoglalták a Fidesz-székház udvarát.

A fideszes politikus úgy véli, hogy ez egy hisztériakampány, amihez külföldről jön a segítség. Sokakat zavar az alkotmánymódosítás, és ennek érdekében minél nagyobb hisztériát csinálnak, hogy a külföldi média sok vágóképet tudjon készíteni, aztán ezzel lehet majd bizonyítani, hogy Magyarországon nem stabil a demokrácia és külföldi beavatkozásra is szükség van – mondta a házelnök.

Kövér László szerint Magyarországon szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháború zajlik, amelynek jegyében a baloldali értelmiség az emberekben lévő rosszra apellál és próbálja kikezdeni azokat az értékeket, amelyek összetartják a társadalmat, így az egymás iránti bizalmat, az együvé tartozást, valamint a jövőbe vetett hitet.

Kövér hozzátette, hogy ebbe a kategóriába sorolható a Financial Times cikke is. Az ilyeneket olvasva az embernek az az érzése, mintha a világban minden rendben lenne, csak Magyarországon kell kiküszöbölni a hibákat – mondta. Érdekes, hogy húsz éven keresztül senkinek sem volt problémája az alkotmánnyal, most meg mindenki ezzel foglalkozik – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Románia nem érzékeli a valós veszélyt

Szombaton érkezik Budapestre Románia miniszterelnöke Mesterházy Attila évértékelőjére. Ezzel kapcsolatban Kövér elmondta, hogy „mi nem fogjuk kitiltani az országból Pontát, ugyanis mi nem tekintünk a románokra ellenségként. Nekik is meg kell érteniük, hogy itt, Közép-Európában közös csónakban evezünk. Sajnos nekik a székelyek a legnagyobb problémájuk, miközben a valós veszélyt nem érzékelik.”

Az Országgyűlés elnöke bízik abban, hogy az emberek látják a kormány erőfeszítéseit. Úgy véli, hogy a válság abból a nyolc évből ered, amikor az akkori kormány irányítói és az MNB vezetői nem érzékelték a problémákat. Arra még nem volt precedens, hogy egy adott hivatali idő alatt a kormány népszerűsége felfelé íveljen. Ezt senki sem gondolta volna – fűzte hozzá Kövér László.

Bajnai inkább ne kezelte volna a válságot

A fideszes politikus kiemelte, hogy az ellenzék irányítói közül Bajnai Gordon a legarcátlanabb. Ugyanis az MSZP kormányzási időszakában Bajnai volt miniszter és miniszterelnök is, míg Mesterházy Attila „csak” államtitkár. Így Bajnainak tudnia kellett volna kezelni a válságot. „Bár lehet, jobb lett volna, ha nem is kezeli, és akkor a polgári kormánynak nem kellett volna hirtelen előteremteni 500 milliárdot. Aki figyeli a politikai történéseket, az tudja, hogy a Bajnai-féle társaságot Amerikából pénzelik” – mondta Kövér László. „Bajnai Gordonnak azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat, (...) el is megyek a fészkes fenébe” – tette hozzá.

Az MSZP-s kampányfilmet Kövér László nem látta. Az Országgyűlési Őrséggel kapcsolatban a fideszes politikus kifejtette, hogy fel kell készülni olyan dolgokra, amelyek még nem történtek a Parlamentben. „Ez nem Kövér László magánhadserege, hanem a Parlament őrsége” – mondta az Országgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!