2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Bajnai herdálásról, a Fidesz sumákolásról beszél

A fejlesztési pénzek átlátható elosztását kéri számon a kormányon Bajnai Gordon. Az Együtt–PM vezetője szerint Magyarország jövőjét herdálja el a kormány, állítása szerint az elkövetkezendő hét évben 1500 milliárd forinttal kevesebb uniós támogatást kap majd az ország. A Fidesz szerint ha Bajnaiék újra hatalomra kerülnének, akkor nőne a rezsi, több lenne a családok adóssága és csökkennének a fizetések is.

A volt miniszterelnök felszólította a kormányt, hogy szüntesse be a korrupciót. Kérdésünkre elismerte, hogy amikor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél dolgozott, akkor is voltak korrupciós ügyek. „Mindig lesz korrupciós próbálkozás, ahol ennyi pénz van. Akik korrupcióból akarnak gyarapodni, a világ minden országában oda mennek, ahol sok pénz van. Nem ez a kérdés, hanem az, hogy az állam ezt üldözi, gátolja, bünteti vagy pedig maga szervezi azt, hogy a korrupció működjön. Az én állításom az, hogy abban az időben, amikor önök felhívták a figyelmet egy az én időszakom előtt keletkezett ügyre, akkor abban és sok más ügyben is eljártunk, kivizsgáltuk” – mondta Bajnai Gordon

Fidesz: Bajnaiék sumákolnak

Sumákolásnak nevezte a Fidesz szóvivője, hogy bár Bajnai Gordonék és az MSZP már hetek óta zárt ajtók mögött egyeztetnek, programjukról még mindig semmit sem tudni. Hoppál Péter szerint ha Bajnaiék újra hatalomra kerülnének, akkor nőne a rezsi, több lenne a családok adóssága, és az egykulcsos adó eltörlése miatt csökkennének a fizetések is.

„Azt már tudjuk Bajnai Gordontól, hogy a 16 százalékos személyi jövedelemadó nem tetszik nekik, második vagy harmadik adókulcsot is be akarnak vezetni, tehát a középosztálytól sokkal több pénzt akarnak elvenni. Konkrétan szeretnénk tudni, hogy hány családtól pontosan mennyi pénzt kívánnak az adóemelés formájával elvenni. A magyar családok azt is tudni szeretnék, hogy mennyivel nőne újra a rezsi a háztartásokban, hogyha a baloldal hatalomra kerülne és a programjuk megvalósulna” – reagált Hoppál Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!