2019. december 8.,
vasárnap, Mária napja

„Azzal csak a baj van” – Brüsszelben is egyre fontosabb téma a migráció

Hír TV

2018. december 5., szerda 20:06, frissítve: csütörtök 08:03

Közelednek az Európai parlamenti választások, így egyre csak szorítja az idő azokat, akiknek az a küldetésük, hogy végrehajtsák a „mestertervet”, vagyis elárasszák Európát bevándorlókkal – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerdán.

Egyre valószínűbb, hogy nem lesz kötelező menekültkvóta az Európai Unióban. Már az Európai Bizottság legfrissebb előterjesztése is az önkéntes felajánlást támogatja. 

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Hír TV-ben felhívta a figyelmet, bár egyes sajtótermékekben azt olvashatjuk, hogy a migrációt a magyar kormány generálja, az Németországban és Brüsszelben is egyre fontosabb téma. A szakértő szerint az önkéntes felajánlásból minden tagállam azt a következtetést vonta le, hogy azzal csak a baj van. Példaként említette, hogy az Egyesült Államokban a késsel elkövetett támadásokat terrorcselekménynek nyilvánították, de az is szembetűnő, hogy Németországban is egyre gyakoribbak ezek a bűnelkövetések. 

„A NATO felmérése szerint több millió ember érkezik 2020-ig. (…) Nem fogadhatja őket Olaszország, Görögország Spanyolország, ha jönnek az embertömegek, akkor bizony szét fogják osztani őket. Ha megmarad a schengeni övezet, akkor szabadon mozoghatnak a másodlagos migráció okán” – mutatott rá az alkotmányjogász Hír TV stúdiójában.

Tekintse meg a teljes beszélgetést: