2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Azonos neműek házassága: Szanyi újragondolná a család fogalmát

Mesterházy Attila délutáni rendezvényén sem árult el részleteket a tervezett alkotmánymódosításról. Párttársa Szanyi Tibor viszont nem tartja kizártnak, hogy kormányra kerülésük esetén megengedik az azonos neműek házasságát és gyermekvállalását is.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint érdemes lenne népszavazást tartani a család fogalmáról, mivel szerinte Magyarország már elfogadóbb a kérdésben. „Nem lehet nem tekintetbe venni azt, hogy a világon egyre több és több országban enyhül e tekintetben a fogalomrendszer, illetve egyre megengedőbbek a törvények. Én úgy gondolom, hogy Magyarország is ezen az úton fog haladni tovább, nyilvánvalóan egy társadalmi konszenzus kell ehhez a dologhoz. Itt az a helyes, hogy ha különböző pártok kirakják a javaslataikat, és ez egy kiérlelt dolog kellene, hogy legyen, annál is inkább, mert mi azért úgy képzeljük el az új alkotmányt, hogy azért a mögött népszavazás is lesz” – fogalmazott Szanyi Tibor.

A homoszexuálisok házasságának és örökbefogadási jogainak támogatásáról korábban Gyurcsány Ferenc beszélt egy lakossági fórumon, Mesterházy Attila pedig a Népszabadságnak adott interjújában jelentette ki: baloldali győzelem esetén átírnák az alkotmányt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!