2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Az ünnepek alatt is sok a teendő a gyerekklinika sürgősségi osztályán

Már reggel megtelt beteg gyerekekkel a SOTE I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi osztálya. Ma is megfázással, magas lázzal, és köhögéssel érkeztek a legtöbben a kórházba. A vizsgálatok után minden kisbetegnek ajándékokkal kedveskednek a dolgozók.

  • Az ünnepek alatt is sok a teendő a gyerekklinika sürgősségi osztályán

Az amerikai apukájának üzent Márk a SOTE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi osztályáról, hogy most már minden rendben van. A másfél éves kisfiú magas láz, hányás, és kiszáradás miatt került a sürgősségire – meséli az anyukája. „Karácsony előtt kezdett így egy kicsit rosszabbul lenni.  A doktor azt mondja, hogy most az infúziót azért kapja, mert, hogy hányt, és hogy biztosak legyünk, hogy ez nem folytatódik, most bent tartják egy kicsit” – így Vajdaházi Szandra, édesanya.

„Karácsony első napján reggel, a gyerekklinika sürgősségi osztálya megtelt. Itt nincs ünnep, minden nap ugyanolyan” – mondja az osztályt vezető főorvos. „Természetesen, felkészültünk arra, hogy ünnepnapokon is kell dolgoznunk, és azt gondolom, a családunk is, ezt sokkal inkább tolerálja, mint azokat a hétköznapokat, amiket egyébként délutánonként, és esténként is azzal töltünk, hogy betegekről gondolkodunk, vagy szakirodalmat olvasunk. Az talán sokkal nagyobb megterhelés, mint ezek az ünnepnapok, amikre felkészültünk” – így Kelen Kata, a SOTE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa.

A doktor nő azt mondja, ilyenkor mivel nincs háziorvosi rendelés, szinte minden szülő a kórházba rohan a beteg gyermekével. A vezető ápoló pedig arról beszélt, az ünnepek miatt még több szeretetre, és törődésre vágynak ilyenkor a kicsik, és sokszor a szüleik is. „Nagyon sok szülő gyermekkel, és el vannak keseredve, persze, mindegyik szülőnek az övé a legsúlyosabb állapotban lévő gyermek. Így az ünnepekkor legtöbbször, megfázással, köhögéssel, lázzal, hányás, hasmenéssel, és természetesen a lázhoz hozzá tartózik még a lázgörcsös állapotok is” – részletezte Kónya Ibolya, a SOTE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika vezető ápolója.

Annyiban viszont különböznek a karácsonyi ügyeletek, hogy a gyerekeknek a vizsgálatok végén ajándékokkal kedveskednek. „Minden osztály felkészült meglepetésekkel, természetesen, és idén nagyon sok adományt kaptunk, rengetek játékot hoztak, amit ilyenkor a beteg gyerekeknek oda tudunk adni” – jelentette ki Kelen Kata klinikai főorvos.

A vizsgálatok végére, már szinte mindig tudnak mosolyt csalni az arcokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!