2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Az új kormányszóvivő szerint Magyarországnak szüksége van a fiatalok tudására, tehetségére

Hír TV

2019. december 28., szombat 10:17, frissítve: szombat 22:40

Magyarországnak szüksége van a fiatalok tudására, tehetségére, akiknek a következő esztendő számos új lehetőséget hoz – közölte szombaton megjelent Facebook-videójában az új kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra egyebek mellett emlékeztetett, hogy elindul a külföldi nyelvtanulási program, amelynek köszönhetően, amelyben száznegyvenezer kilenc és tizenegyedik évfolyamos középiskolás vehet részt két hetes, ingyenes képzésen. Az oktatás, a szállás és az utazás költségeit a kormány állja.

 

A kormányszóvivő beszámolója szerint a külföldi nyelvi képzésekben részt vevő diákok zsebpénzt is kapnak, az érintettek Angliába, Írországba, Máltára, Ausztriába, Németországba és Franciaországba utazhatnak. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta:

a kormány az intézkedéssel több százezer forintos terhet vesz le a családok válláról.

Emlékeztetett, hogy a fentiek mellett továbbra is ingyenes a fiatalok számára az első sikeres nyelvvizsga, a jogosítvány megszerzésekor a KRESZ-tanfolyam és a vizsga is. A következő évtől jelentősen emelkednek a szakképzésben részt vevők ösztöndíjai is. Szentkirályi Alexandra szerint ma már megéri a fiataloknak Magyarországon maradni, mert

van munka bőven, amit az is jelez, hogy 2010 óta harmadára csökkent a fiatalok munkanélkülisége.

PestiSrácok, Hír TV