2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

„Az új AIDS betegek 40 százaléka nem Európában lett beteg”

Európában az új AIDS betegek 40 százaléka, nem a kontinensen lett beteg, derül ki a WHO legújabb jelentéséből. A szakemberek szerint szerint ez az ellenőrizetlen migráció következménye. Erről a témáról is szó volt azon a szakmai konferencián, amelyet a trópusi betegségekkel foglalkozó orvosoknak tartottak Sióagárdon.

  • „Az új AIDS betegek 40 százaléka nem Európában lett beteg”

Az orvos csoport célja, hogy a hazai egészségügyi intézményekben minél többen időben felismerjék és kezelni tudják a trópusi betegségeket. A legismertebbek, az AIDS, a tuberkulózis, a tifusz és a kolera.

"Összefügg a migrációval is, éghajlatváltozással is, turizmussal is, meg rengeteg külföldi hallgatóval ugye az egyetemeken, tehát összefügg a migrációval, hogyne. Ezt már a régi görögök felismerték, hogy a járványok mindig a kikötők környékén törtek ki. Tehát ha érkezett Athénba hajó a távol-keletről, vagy közel keletről, vagy a térségből, utána járványok jelentek meg."

- jegyezte meg Ternák Gábor professzor, a munkacsoport alapítója.

Ternák Gábor hozzátette: A legújabb WHO jelentés szerint Európában az új AIDS betegek 40 százaléka olyan, aki nem a kontinensen fertőződött meg.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!