2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Az ügyészség vizsgálja a Migration Aidet

Hír TV

2018. október 5., péntek 14:13, frissítve: péntek 20:36

Az ügyészséggel vizsgáltatná ki a Fidesz, hogy jogszerű-e a Migration Aid párttá alakulása. Utóbbi vezetője szerint azonban ez indokolatlan, mivel a civilszervezet megmarad, az Éjjeli Őrség néven alakuló párttól pedig teljesen független lesz.

„Arra kérjük az ügyészséget, hogy vizsgálja meg, hogy milyen körülmények mellett és milyen indokok alapján kíván a Migration Aid párttá válni” – a nyomozóhatóság közbenjárását kéri a Fidesz a Migration Aid párttá alakulása kapcsán, adóelkerülést gyanítanak mögötte.

„Ugye már kijelentették azt, hogyha ők párttá válnak, akkor is a bevándorláspárti politikát fogják folytatni, tehát a párttá válás ha úgy tetszik nem változtat az ő cselekvésükön, eszmei alapállásukon, pusztán arról szól, hogy ne kelljen megfizetni a magyar törvényekben meghatározott bevándorlási különadót” – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

A Hír TV-nek a Migration Aid operatív igazgatója azt mondta, a múlt hét végén volt a párt alakuló ülése, az Éjjeli Őrség nevű párt megalapításához szükséges dokumentumokat pedig már beadták a bíróságra. Siewert András hangsúlyozta: noha van átfedés a bejegyzés alatt álló párt és az alapítvány között, a kettő nem ugyanaz – az ügyészségi vizsgálatot pedig bűncselekmény hiányában indokolatlannak tartja.

„A Migration Aid Magyarországon alapítványként van bejelentve. Alapítvány párttá nem alakulhat. Ez két teljesen különböző sztori, az átfedés annyi, hogy a Migration Aid néhány tisztségviselője és néhány önkéntese részt vesz ebben, egyébként ők a kisebbséget képviselik, mert a nagy többség, azok akik alapító tagok, azoknak semmi köze nem volt a Migration Aid-hez” – mondta Siewert András.

A magyarországi gyakorlat szerint 1-2 hónap múlva válhat hivatalossá az Éjjeli Őrség nevű párt megalakulása.