2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Az ügyészség vizsgálja a Migration Aidet

Az ügyészséggel vizsgáltatná ki a Fidesz, hogy jogszerű-e a Migration Aid párttá alakulása. Utóbbi vezetője szerint azonban ez indokolatlan, mivel a civilszervezet megmarad, az Éjjeli Őrség néven alakuló párttól pedig teljesen független lesz.

  • Az ügyészség vizsgálja a Migration Aidet

„Arra kérjük az ügyészséget, hogy vizsgálja meg, hogy milyen körülmények mellett és milyen indokok alapján kíván a Migration Aid párttá válni” – a nyomozóhatóság közbenjárását kéri a Fidesz a Migration Aid párttá alakulása kapcsán, adóelkerülést gyanítanak mögötte.

„Ugye már kijelentették azt, hogyha ők párttá válnak, akkor is a bevándorláspárti politikát fogják folytatni, tehát a párttá válás ha úgy tetszik nem változtat az ő cselekvésükön, eszmei alapállásukon, pusztán arról szól, hogy ne kelljen megfizetni a magyar törvényekben meghatározott bevándorlási különadót” – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

A Hír TV-nek a Migration Aid operatív igazgatója azt mondta, a múlt hét végén volt a párt alakuló ülése, az Éjjeli Őrség nevű párt megalapításához szükséges dokumentumokat pedig már beadták a bíróságra. Siewert András hangsúlyozta: noha van átfedés a bejegyzés alatt álló párt és az alapítvány között, a kettő nem ugyanaz – az ügyészségi vizsgálatot pedig bűncselekmény hiányában indokolatlannak tartja.

„A Migration Aid Magyarországon alapítványként van bejelentve. Alapítvány párttá nem alakulhat. Ez két teljesen különböző sztori, az átfedés annyi, hogy a Migration Aid néhány tisztségviselője és néhány önkéntese részt vesz ebben, egyébként ők a kisebbséget képviselik, mert a nagy többség, azok akik alapító tagok, azoknak semmi köze nem volt a Migration Aid-hez” – mondta Siewert András.

A magyarországi gyakorlat szerint 1-2 hónap múlva válhat hivatalossá az Éjjeli Őrség nevű párt megalakulása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!