2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Az óvónőket bünteti a jobbikos polgármester Ózdon

Az óvónőket bünteti Ózd jobbikos polgármestere. Janiczak Dávid a járványhelyzetre hivatkozva május elsejétől 25 százalékkal csökkenti a köznevelésben és a kulturális ágazatban dolgozók bérét. Aki nem fogadja el a szerződésmódosítást, fizetés nélküli szabadságra számíthat.

  • Az óvónőket bünteti a jobbikos polgármester Ózdon

Üres az óvoda udvara. Ózdon március 18-án döntöttek arról, hogy a veszélyhelyzet miatt bezárják az intézményeket. Azóta a pedagógusok otthonról dolgoznak, adminisztrálnak, és fejlesztő anyagokat készítenek. Az ózdi polgármester szerint azonban ez nem indokolja, hogy megkapják a teljes fizetésüket.

A döntés értelmében május elsejétől a köznevelési és kulturális ágazatban dolgozók fizetését 25 százalékkal csökkentik. Ez mintegy 240 embert érint.

Sajnos az a gyakorlat alakult ki az elmúlt egy hónapban Ózdon, hogy minden döntésének a polgármesternek kizárólag a Facebook-oldaláról, a közösségi médiából értesülünk.

A helyi Fidesz frakcióvezetője azt mondja, mindenfajta védekezési munkát támogatnak, de az ehhez szükséges forrásokat nem a dolgozók béréből kell előteremteni.

Az Ózdi Sport és Élményközpontban májustól három hónapra szinte mindenkit elküldenek. A megszorítások összesen mintegy 80 millió forint bevételt jelentenek a városnak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!