2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Belföld

Az óvónőket bünteti a jobbikos polgármester Ózdon

Az óvónőket bünteti Ózd jobbikos polgármestere. Janiczak Dávid a járványhelyzetre hivatkozva május elsejétől 25 százalékkal csökkenti a köznevelésben és a kulturális ágazatban dolgozók bérét. Aki nem fogadja el a szerződésmódosítást, fizetés nélküli szabadságra számíthat.

  • Az óvónőket bünteti a jobbikos polgármester Ózdon

Üres az óvoda udvara. Ózdon március 18-án döntöttek arról, hogy a veszélyhelyzet miatt bezárják az intézményeket. Azóta a pedagógusok otthonról dolgoznak, adminisztrálnak, és fejlesztő anyagokat készítenek. Az ózdi polgármester szerint azonban ez nem indokolja, hogy megkapják a teljes fizetésüket.

A döntés értelmében május elsejétől a köznevelési és kulturális ágazatban dolgozók fizetését 25 százalékkal csökkentik. Ez mintegy 240 embert érint.

Sajnos az a gyakorlat alakult ki az elmúlt egy hónapban Ózdon, hogy minden döntésének a polgármesternek kizárólag a Facebook-oldaláról, a közösségi médiából értesülünk.

A helyi Fidesz frakcióvezetője azt mondja, mindenfajta védekezési munkát támogatnak, de az ehhez szükséges forrásokat nem a dolgozók béréből kell előteremteni.

Az Ózdi Sport és Élményközpontban májustól három hónapra szinte mindenkit elküldenek. A megszorítások összesen mintegy 80 millió forint bevételt jelentenek a városnak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette: éppen ezért a gyermekvédelmi törvényt több ponton is kiegészítik, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme. A törvény szigorításáról várhatóan nyárig dönt a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!