2024. 10. 02. Szerda Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az Orbán kormány számára mindig is fontosak voltak a szép korúak + videó

Október elseje az idősek világnapja. E jeles napot először 1991-ben ünnepelték a világon. Az Orbán kormány számára mindig is fontosak voltak a szép korúak, amit egyebek mellett a nyugdíjak értékállóságának megóvásával fejeztek ki.

  • Az Orbán kormány számára mindig is fontosak voltak a szép korúak + videó

Október 1-je az idősek világnapja. Az, hogy az Orbán kormány számára fontosak a szép korúak, a kabinet 2025-ös akciótervében is rögzítették.

Amit a Gyurcsány kormány elvett a nyugdíjasoktól, azt az Orbán kormány nem csak, hogy visszaadta, hanem többszörösen meg is emelte. Sőt újra bevezették a 13. havi nyugdíjat.

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője kiemelte - az egyre gyorsabban változó világunkban sokkal nagyobb szükségünk van az idősebb generáció tanácsaira.

Az ember életében a szülők, és a nagyszülők, a stabilitás, a nyugodt boldog, családi élet garanciái, akikre kisgyermekként és felnőttként is, mindig lehet számítani

– hangsúlyozta Simicskó István.

A magyar kormány egyik legnépszerűbb szolgáltatása a 65 év felettiek számára, az ingyenes Gondosóra program. A felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással segítséget tudnak kérni és nem csak vészhelyzet esetén.

A Gondosóra szeptember 1-ég több mint 20 ezer idős ember életét mentette meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kihelyezett kormányülés Geszten

Kihelyezett kormányülés Geszten

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kihelyezett kormányülés kezdődött kedden este a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!