2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Operatív Törzs: A beoltottak számának növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása

2021. április 21., szerda 10:39

Az Operatív Törzs szerdán is megtartotta sajtótájékoztatóját.

Elhúzódó csökkenésre számítanak

A beoltottak számának a növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása - mondta Müller Cecília. Egyértelműen érzékelhető, hogy az új fertőzöttek száma csökkenőben van - tette hozzá. Látszik, hogy ugyan csökkennek az adatok, de ez rendkívül lassú. Arra számítanak, hogy elhúzódó csökkenés lesz, és ez a brit mutánsnak köszönhető - mondta Müller. 

Nagyon fontos az oltás

Müller Cecília elmondta, hogy a brit mutáns hatása, hogy sokkal több időt vannak kórházban a betegek. Valamikor több hónapig is eltart a felépülés - tette hozzá. A fertőzés megelőzése szempontjából nagyon fontos a védőoltás felvétele. 

Rendkívüli helyzet

Müller Cecília elmondta, hogy a következő héten egyidőben fognak oltani ötféle vakcinával. Olyan rendkívüli helyzet lesz a jövő héten, hogy mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon. Nő a regisztráltak száma is, és a fiatalok is regisztrálnak - tette hozzá. Megcsillant a lehetősége annak, hogy megszabaduljunk ettől a mostani helyzettől, mivel a védett személyek előrehaladásával óvatosan újrakaphatjuk a megszokott életünket - mondta Müller.  

Origo, Hír TV