2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Operatív Törzs: A beoltottak számának növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása

Az Operatív Törzs szerdán is megtartotta sajtótájékoztatóját.

  • Operatív Törzs: A beoltottak számának növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása

Elhúzódó csökkenésre számítanak

A beoltottak számának a növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása - mondta Müller Cecília. Egyértelműen érzékelhető, hogy az új fertőzöttek száma csökkenőben van - tette hozzá. Látszik, hogy ugyan csökkennek az adatok, de ez rendkívül lassú. Arra számítanak, hogy elhúzódó csökkenés lesz, és ez a brit mutánsnak köszönhető - mondta Müller. 

Nagyon fontos az oltás

Müller Cecília elmondta, hogy a brit mutáns hatása, hogy sokkal több időt vannak kórházban a betegek. Valamikor több hónapig is eltart a felépülés - tette hozzá. A fertőzés megelőzése szempontjából nagyon fontos a védőoltás felvétele. 

Rendkívüli helyzet

Müller Cecília elmondta, hogy a következő héten egyidőben fognak oltani ötféle vakcinával. Olyan rendkívüli helyzet lesz a jövő héten, hogy mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon. Nő a regisztráltak száma is, és a fiatalok is regisztrálnak - tette hozzá. Megcsillant a lehetősége annak, hogy megszabaduljunk ettől a mostani helyzettől, mivel a védett személyek előrehaladásával óvatosan újrakaphatjuk a megszokott életünket - mondta Müller.  

Origo, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fülöp Attila: már több vármegyére kiadták a vörös kódot

Fülöp Attila: már több vármegyére kiadták a vörös kódot

A várható nagy meleg miatt szerda reggel 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!