2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Müller Cecília: Csökkenő nyomás az egészségügyön

  • Müller Cecília: Csökkenő nyomás az egészségügyön

 

Müller: A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat

Müller Cecília szólt arról is, hogy az összes vakcinát a világon veszélyhelyzeti körülmények között engedélyezték. Éppen ezért lehet, hogy mindegyik védőoltásból kell majd egy harmadik oltás. Pontosan ez a helyzet a kullancs elleni védőoltás esetében. A koronavírus elleni vakcinák esetében is több kérdés még nem dőlt el. A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat - mondta. 

"Nem azzal kell foglalkozni, hogy mennyi antitestet mérünk"

Müller Cecília arról is beszélt, hogy mindenki bízzon a gyártók és a független laboratóriumok vizsgálataiban. Mindegyik hazai alkalmazott vakcina hatékony és biztonságos - tette hozzá. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mennyi antitestet mérünk, hanem most kell védetté tenni magunkat - mondta Müller Cecília. 

Ezzel nagyon óvatosnak kell lenni

Müller Cecília elmondta, hogy az oltást követen az ellenanyag szint mérése semmiképpen nem pontos. A semlegesítő ellenanyagok vizsgálata lehetne pontosabb, de a sejtes immunitást nem méri. Egy-egy paraméter vizsgálata nem teheti az információt teljessé. 

Alacsony volt az utolsó körben az oktatói dolgozók részvétele

A harmadik oltási kampányban csak az oktatói dolgozók 32 százaléka jelent meg. A behívott 210 ezer pedagógusból 153 ezer ember kapott oltást. Összességében 200 ezer pedagógus van beoltva soron kívül. 

Csak egészséges gyermek menjen intézménybe

Csak egészséges gyermeket engedjenek el óvodába, iskolába - mondta Müller Ceclia. Mindezek mellett minden higiéniés szabályt tartsanak be az érintett intézmények. A pedagógusok soron kívüli beoltását befejezték a hatóságok. 

A túlnyomó többség jogkövető

Már 4,280 millió ember regisztrált - mondta Müller Cecília. A védelmi intézkedéseket a túlnyomó többség betartotta, mert ha nem így lenne, akkor már most látszódnának a rossz adatok - tette hozzá. 

Csökkenő nyomás az egészségügyön

Kicsit csökkent az egészségügyre nehezedő nyomás, de még mindig sokan vannak kórházban - mondta Müller Cecília. Minden egészségügyi dolgozónak megköszönte a munkáját. Sajnos 197 beteg meghalt, a haláluk idején koronavírus-pozitív személyek voltak - ismertette Müller. Minden olyan személyt feljegyeznek, akik a haláluk idején pozitívak voltak. 

Müller Cecília: Javulnak a járványügyi adatok

Müller Cecília szólt arról is, hogy minden oltópont működik. A honvédségi oltóbuszok Tolna megye kisebb településein dolgoznak - tette hozzá. Ennek következtében javulnak a járványügyi adatok - mondta a szakember. 

Több százezer oltás érkezik a héten

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már minden harmadik ember kapott már legalább egy adag védőoltást. Az egyéni védelmet csak a vakcina felvétele biztosítja, míg a közösségi védelmet az, hogy minél többen felveszik az oltást - tette hozzá. 34 ezer Moderna-vakcina érkezett hétfőn, kedden pedig 288 040 adag Pfizer, és még a héten orosz és kínai oltóanyagok érkeznek. 

Itt vannak a legfőbb kihágások

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Visegrádon egy kalandparkban két vendéget találtak, ezért eljárás indult a cég ellen. Pénteken a Békés megyei Szarvason egy kocsmát fél évre ideiglenes bezártak, mert többen ott fogyasztottak. 2974 ember szegte meg a hétvégén a kijárási tilalmat - mondta a rendőr alezredes. A ferencvárosi Nehru-parkban egy 14 fős csapatra csaptak le a rendőrök, míg Pestszentlőrincen egy 12 fős rendezvényre csaptak le - mondta Kiss Róbert. 

1911 ember nem viselt maszkot

Kiss Róbert közölte, hogy a hétvégén 1911 ember nem viselt maszkot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!