2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Hatalmas oltási kampány indult

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója. 13 órától élőben a HírTV műsorán.

  • Hatalmas oltási kampány indult

A legfrissebb adatok szerint 1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 161 215 fő kapott oltást, közülük 26 293 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, mától az idősotthonokra összpontosulnak az oltások. Az a cél, hogy a következő napokban minden idősotthonba és bentlakásos szociális intézménybe eljussanak az oltócsapatok.

Március 1-ig hatályban maradnak a védelmi intézkedések. Kiss Róbert alezredes szerint a november óta hatályban lévő intézkedések révén el lehet kerülni az újabb hullám kialakulását. 

180-an szegték meg szerdán a maszkviselési szabályokat - mondta Kiss Róbert. A 10 ezer főnél népesebb településeken 153-an szegték meg a maszkviselési szabályokat. 

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője arról beszélt, hogy

a magyar járványügyi helyzet kedvezően alakul,

és a véddelmi intézkedések révén féken lehet tartani a járvány terjedését.

Hatalmas oltási kampány indult, amely összesen 1845 intézményt érint, ez többségében idősotthon

- jelentette ki.

Az oltócsapatok csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is oltanak majd, ma több mint 220 célzunk meg a mai napon és ma több mint 13 ezer személy oltását tudják majd elvégezni. Ebben benne vannak az idősotthonok lakói, gondozottjai és a dolgozók is. 

Az idősek esetében az oltás életet menthet. A következő oltási csoport pedig a legidősebb honfitársaink

- közölte Galgóczi Ágnes.

 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!