2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Újabb 58 gondozott és 4 dolgozó tesztje lett pozitív a Pesti úti idősotthonban

Újabb 58 gondozott és 4 dolgozó tesztje lett pozitív a Pesti úti idősotthonban - ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos. Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa pedig a határátkelőkön életbe lépett új rendszerről számolt be részletesen.

  • Újabb 58 gondozott és 4 dolgozó tesztje lett pozitív a Pesti úti idősotthonban

Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal kezdte az operatív törzs online sajtótájékoztatóját, hogy bejelentette, idehaza átlépte a 2000 főt a fertőzöttek száma, 2098 személy fertőződött meg az új koronavírussal.

Hozzátette, hogy a fertőzések számának növekedésével nő az elhunytak száma is, eddig 213 áldozatot szedett Magyarországon a betegség. Valamennyi elhunyt más alapbetegségekkel is küszködött, erre rakódott rá a COVID-19 fertőzés. Eddig 287 fő távozott gyógyultan a kórházakból - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az országos tisztifőorvos felhívta arra a figyelmet, hogy a kór leginkább a zárt közösségekben, idősotthonokban és azokban a kórházi osztályokban terjed, ahol koronavírusos beteget ápolnak.

Jelenleg 20 idősotthont érint a fertőzés, de rendkívül különböző mértékben. Több otthonban csak egy-egy főt - ápolót vagy ápoltat - érint a járvány, az ő izolálásuk megtörtént. Három otthonban detektáltak csoportos megbetegedést.

A Pesti úti otthonban tegnap újabb szűrés történt. 274 ápoltból 58 tesztje lett pozitív, míg a 41 leszűrt dolgozóból 4 főnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Az intézmény ennek tudatában meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket - mondta el Müller Cecília.

Majd az országos tisztifőorvos kitért arra is, hogy a fertőzöttek kétharmada továbbra is Budapesten és környékén található. Müller Cecília kiemelte, hogy 82 fő van jelenleg lélegeztetőgépen,

közöttük akadnak 40-es és 50-es éveikben járó betegek is, ennek tudatában kérte, hogy mindenki tartsa be a hatósági korlátozásokat a járvány terjedésének elkerülése érdekében.

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa arról számolt be, hogy új rendszer lépett életbe a határátkelőkön. 

Kiss Róbert arról beszélt, hogy a Nyugatra induló vendégmunkások Röszkén, Záhonynál és Nagylakon napi négy órában léphetnek hazánk területére. Gépjárműveikre egy sárga matricát tesznek, és csak a kijelölt útvonalon haladhatnak.

Ők egy szűrővizsgálaton is átesnek, és csak a negatív lelettel rendelkezők jöhetnek.

Az alezredes elmondta: a két legjelentősebb szabályszegés a lakóhely indokolatlan elhagyása és a szociális távolság be nem tartása, de előfordul az üzletek kijelölt időn túli nyitva tartása is.

Hír TV/Magyar Nemzet

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!