2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Belföld

Az óbudai korrupciós ügyben a gyanúsítottak között van Karácsony Gergely fontos háttérembere

Sokszoros túlárazás és feleslegesen elszórt milliók jellemzik azt az újabb, az óbudai korrupciós bűnügyhöz köthető visszaélést, ami szerdán került nyilvánosságra. A botrányban érintettek a baloldal jól ismert háttéremberei, az MSZP-s alpolgármester és a DK-s vezetésű önkormányzat is.

  • Az óbudai korrupciós ügyben a gyanúsítottak között van Karácsony Gergely fontos háttérembere

Ismert, az ügyben március elején négy személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés, minősített vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. A főügyészség később egy ötödik gyanúsítottat is „megszólított”, ő szabadlábon védekezik.

A gyanúsítottak között van a Karácsony Gergely 99 Mozgalmának kedvezményes plakáthelyeket intéző P. Gábor, a baloldal fontos háttérembere, akinek két bizalmasa, F. László és D. Róbert pár nappal a 2019-es önkormányzati választások után létrehozott egy céget, az RF Production Hungary Kft.-t. A társaság több megrendelést is kapott a DK-s polgármester által vezetett III. kerületi önkormányzattól, a cég pedig nagyon gyorsan megsokszorozta értékesítését, 2022-ben már 166 millió forintos árbevételt könyveltek el. Külön érdekesség, hogy F. László ráadásul abban az időben Kiss László polgármester feleségének üzlettársa volt.

Nos, ezt a lapunk által már többször bemutatott céget, az RF Production Hungary Kft.-t „fedezte fel” ma a kutyapárt helyi szervezete és Tóth Kálmán kampányfőnök.

„2019–2023 között egy uniós pályázat keretein belül a III. kerületi ókori római limes aquincumi szakaszának turisztikai fejlesztését hajtották végre. A több mint 400 millió forintos keretösszegű beruházás érintette az Aquincum Múzeum előtti sétányt és a Nagyszombat utcai katonai amfiteátrumot is. Ezeken felül, a polgármesteri hivatal közelében, a Kórház utcában is történt egy kisebb fejlesztés.  Az önkormányzat ötmillió forintot meghaladó szerződéseit nézegettük, ekkor került elő egy régi szerződés, amely az RF Production Hungary Kft. és a harmadik kerületi önkormányzat között jött létre. A szerződés a szóban forgó három információs tábla legyártásáról szólt, Czeglédy Gergő MSZP-s alpolgármester aláírásával van ellátva. A szerződésből kiderül, hogy a három tábla együttesen nettó 8 961 171 Ft, bruttó 11 380 687 forintba került az uniós adófizetőknek. A táblákat szemügyre véve a túlárazottság nyilvánvaló: 3+1 db, fémszerkezetes, hegesztett, matricázott ütésálló üvegfelület telepítéssel együtt ma sem kerülne ilyen sokba, nemhogy 2020-ban, a nagy inflációs évek előtt” – írták a párt honlapján.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTVA/Róka László

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!