2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Dagad az MSZP-s álmentős videóbotrány

2020. június 10., szerda 14:19, frissítve: csütörtök 08:00

Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá az MSZP hamis videóját - tudta meg híradónk. A felvétel elkészítésében pedig Ujhelyi István európai parlamenti képviselő asszisztense is részt vett. Szalay Tamás Lajost telefonon értük el, csak annyit mondott, hogy nem nyilatkozik. Az ellenzéki pártok véleménye megoszlik a szocialisták hamis videójáról. Az MSZP-s videóval kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Irodája rémhírterjesztés miatt folytat nyomozást.

Az MSZP videójában egy magát mentősnek kiadó nő arról beszélt, hogy a kórház kiürítések miatt elküldött 10 betegből 9 meghalt.

A videóban szereplő Németh Athináról azóta kiderült: nem ismerik a mentőszolgálatnál és az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel. Felismerte azonban Sztankay Ádám, az Origo újságírója, akinek évekkel ezelőtt azt állította, hogy ő a Kossuth-díjas magyar filmrendező, Herskó János lánya. Akkor az interjú után kiderült: Németh Athina nem az volt, akinek mondta magát.

Most az MSZP álmentős videóját Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá - tudta meg a hír tévé. Molnár Zsolt azonban tagadta, hogy neki köze lenne a videóhoz.

Molnár Zsolt által megígért válasz adásunkig nem érkezett meg az MSZP-től.

A felvétel elkészítésében pedig Ujhelyi István európai parlamenti képviselő kabinetfőnöke is részt vett. Szalay Tamás Lajost telefonon értük utol, csak annyit mondott, hogy nem nyilatkozik.

A hamis videó miatt a párt a kommunikációs stábot teszi felelőssé: Szakács László, az MSZP alelnöke az ATV-ben reggel kijelentette: belső vizsgálat indul, de Korózs Lajosnak nem kell lemondania.

Az MSZP Facebook-oldalán egy videóban reagált, amelyben Korózs Lajos továbbra is hárítja a felelősséget.

Az Emberi Erőforrások minisztériuma büntetőfeljelentést tesz az ügyben rémhírterjesztés miatt.

A tárca Közleményében azt írta: a baloldalra az egész járvány alatt nem lehetett számítani, és most már odáig mennek, hogy akár hírhamisítást végeznek, csak azért, hogy a kormányt támadhassák.

Ködös az MSZP kampányvideójában szereplő mentősnő szakmai múltja

Hivatalosan cáfolja a magán mentőszolgálat is, hogy náluk dolgozott volna Németh Athina. A 24.hu megkereste azt a mentőszolgálatot, amelyről az MSZP hamis videójában szereplő nő azt állította, hogy náluk dolgozott. A cég ügyvezetője azonban ezt cáfolta, azt írta: Németh Athina valóban szeretett volna náluk munkát vállalni, de végül nem alkalmazták.

A nő végzettségéről is össze-vissza beszél: míg a 24.hu-nak azt állította, hogy a budapesti mentőtiszti főiskolán végzett, addig a Magyar Nemzetnek és a Pesti Srácoknak úgy nyilatkozott, hogy Németországban szerzett egészségügyi képesítést. 

Ungár: Súlyos hiba történt

Ungár Péter szerint súlyos hibát követett el az MSZP a hamis videó közzétételével. Varga-Damm Andrea szerint viszont mindenki követhet el hibákat. A Jobbik pedig az MSZP belügyének tekinti a botrányt. Megoszlik az ellenzéki pártok véleménye a szocialisták hamis videójáról.

Heringes Anita az MSZP volt országgyűlési képviselője, nem kommentálta a párt körül kialakult videós botrányt.

Szabó Tímea a Párbeszéd frakcióvezetője sem válaszolt.

Jakab Péter Jobbik elnök szerint az álmentős videó az MSZP belügyének számít.

A volt Jobbikos Varga-Damm Andrea szerint mindenki követhet el hibákat.

A szintén volt jobbikos Bencsik János szerint kell, hogy következménye legyen annak ha egy képviselő valótlanságot állít.

Az LMP-s Ungár Péter szerint súlyos hibát követtek el a szocialisták.

Ungár Péter hozzátette: bízik abban, hogy az MSZP álmentős videójának ügye nem marad következmények nélkül.

Nincs felelőse a botránynak

Nincs felelőse a szocialisták hamis videójának. Ezt szerda este mondta az MSZP elnöke az ATV-ben. Tóth Bertalan az Egyenes Beszéd című műsorban beszámolt arról, hogy lezárult a párt belső vizsgálata és nem találtak felelőst az ügyben. Korózs Lajosról annyit mondott, ő egy elhivatott politikus. Az MSZP elnöke elismerte, hogy látta az ál-mentős videót, mielőtt kikerült volna az internetre.

A botrány hétfőn robbant ki, miután a szocialisták kitették a videót a Facebookra. Ebben egy magát mentősnek kiadó nő arról beszélt, hogy a kórházkiürítések miatt elküldött 10 betegből 9 meghalt. A nőről azóta kiderült, hogy nem ismerik a mentőszolgálatnál, és az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel.

Magyarázkodik Korózs Lajos

Közben az álmentősre akarja hárítani a felelősséget az MSZP - ez derül ki Korózs Lajos nyilatkozatának munkaverziójából. Szerdán a szocialista politikus közösségi oldalán egy videónyilatkozatban magyarázza a történteket, de röviddel azelőtt egy ideig a Hírklikk oldalán elérhető volt ennek egy szöveges változata is, amelyben azt javasolják a politikusnak mondjon néhány személyes mondatot azt hangsúlyozva, hogy ő mennyi mindent tett képviselőként az elmúlt években.

Rémhírterjesztés miatt nyomoznak az MSZP videójával kapcsolatban

Rémhírterjesztés miatt nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda azzal a videóval összefüggésben, amelyet vasárnap publikált közösségi oldalán az MSZP, és amelyben egy magát mentősnek kiadó nővel beszélgetett Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy feljelentést tesz az azóta már eltávolított felvétel miatt, amelyben a nő a kórházkiürítésekről beszélt, csakhogy kiderült, hogy nem dolgozik és soha nem is dolgozott mentősként.

Autóval menekült Korózs Lajos a Hír TV elől

HírTV