2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Dagad az MSZP-s álmentős videóbotrány

Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá az MSZP hamis videóját - tudta meg híradónk. A felvétel elkészítésében pedig Ujhelyi István európai parlamenti képviselő asszisztense is részt vett. Szalay Tamás Lajost telefonon értük el, csak annyit mondott, hogy nem nyilatkozik. Az ellenzéki pártok véleménye megoszlik a szocialisták hamis videójáról. Az MSZP-s videóval kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Irodája rémhírterjesztés miatt folytat nyomozást.

Az MSZP videójában egy magát mentősnek kiadó nő arról beszélt, hogy a kórház kiürítések miatt elküldött 10 betegből 9 meghalt.

A videóban szereplő Németh Athináról azóta kiderült: nem ismerik a mentőszolgálatnál és az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel. Felismerte azonban Sztankay Ádám, az Origo újságírója, akinek évekkel ezelőtt azt állította, hogy ő a Kossuth-díjas magyar filmrendező, Herskó János lánya. Akkor az interjú után kiderült: Németh Athina nem az volt, akinek mondta magát.

Most az MSZP álmentős videóját Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá - tudta meg a hír tévé. Molnár Zsolt azonban tagadta, hogy neki köze lenne a videóhoz.

Molnár Zsolt által megígért válasz adásunkig nem érkezett meg az MSZP-től.

A felvétel elkészítésében pedig Ujhelyi István európai parlamenti képviselő kabinetfőnöke is részt vett. Szalay Tamás Lajost telefonon értük utol, csak annyit mondott, hogy nem nyilatkozik.

A hamis videó miatt a párt a kommunikációs stábot teszi felelőssé: Szakács László, az MSZP alelnöke az ATV-ben reggel kijelentette: belső vizsgálat indul, de Korózs Lajosnak nem kell lemondania.

Az MSZP Facebook-oldalán egy videóban reagált, amelyben Korózs Lajos továbbra is hárítja a felelősséget.

Az Emberi Erőforrások minisztériuma büntetőfeljelentést tesz az ügyben rémhírterjesztés miatt.

A tárca Közleményében azt írta: a baloldalra az egész járvány alatt nem lehetett számítani, és most már odáig mennek, hogy akár hírhamisítást végeznek, csak azért, hogy a kormányt támadhassák.

Ködös az MSZP kampányvideójában szereplő mentősnő szakmai múltja

Hivatalosan cáfolja a magán mentőszolgálat is, hogy náluk dolgozott volna Németh Athina. A 24.hu megkereste azt a mentőszolgálatot, amelyről az MSZP hamis videójában szereplő nő azt állította, hogy náluk dolgozott. A cég ügyvezetője azonban ezt cáfolta, azt írta: Németh Athina valóban szeretett volna náluk munkát vállalni, de végül nem alkalmazták.

A nő végzettségéről is össze-vissza beszél: míg a 24.hu-nak azt állította, hogy a budapesti mentőtiszti főiskolán végzett, addig a Magyar Nemzetnek és a Pesti Srácoknak úgy nyilatkozott, hogy Németországban szerzett egészségügyi képesítést. 

Ungár: Súlyos hiba történt

Ungár Péter szerint súlyos hibát követett el az MSZP a hamis videó közzétételével. Varga-Damm Andrea szerint viszont mindenki követhet el hibákat. A Jobbik pedig az MSZP belügyének tekinti a botrányt. Megoszlik az ellenzéki pártok véleménye a szocialisták hamis videójáról.

Heringes Anita az MSZP volt országgyűlési képviselője, nem kommentálta a párt körül kialakult videós botrányt.

Szabó Tímea a Párbeszéd frakcióvezetője sem válaszolt.

Jakab Péter Jobbik elnök szerint az álmentős videó az MSZP belügyének számít.

A volt Jobbikos Varga-Damm Andrea szerint mindenki követhet el hibákat.

A szintén volt jobbikos Bencsik János szerint kell, hogy következménye legyen annak ha egy képviselő valótlanságot állít.

Az LMP-s Ungár Péter szerint súlyos hibát követtek el a szocialisták.

Ungár Péter hozzátette: bízik abban, hogy az MSZP álmentős videójának ügye nem marad következmények nélkül.

Nincs felelőse a botránynak

Nincs felelőse a szocialisták hamis videójának. Ezt szerda este mondta az MSZP elnöke az ATV-ben. Tóth Bertalan az Egyenes Beszéd című műsorban beszámolt arról, hogy lezárult a párt belső vizsgálata és nem találtak felelőst az ügyben. Korózs Lajosról annyit mondott, ő egy elhivatott politikus. Az MSZP elnöke elismerte, hogy látta az ál-mentős videót, mielőtt kikerült volna az internetre.

A botrány hétfőn robbant ki, miután a szocialisták kitették a videót a Facebookra. Ebben egy magát mentősnek kiadó nő arról beszélt, hogy a kórházkiürítések miatt elküldött 10 betegből 9 meghalt. A nőről azóta kiderült, hogy nem ismerik a mentőszolgálatnál, és az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel.

Magyarázkodik Korózs Lajos

Közben az álmentősre akarja hárítani a felelősséget az MSZP - ez derül ki Korózs Lajos nyilatkozatának munkaverziójából. Szerdán a szocialista politikus közösségi oldalán egy videónyilatkozatban magyarázza a történteket, de röviddel azelőtt egy ideig a Hírklikk oldalán elérhető volt ennek egy szöveges változata is, amelyben azt javasolják a politikusnak mondjon néhány személyes mondatot azt hangsúlyozva, hogy ő mennyi mindent tett képviselőként az elmúlt években.

Rémhírterjesztés miatt nyomoznak az MSZP videójával kapcsolatban

Rémhírterjesztés miatt nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda azzal a videóval összefüggésben, amelyet vasárnap publikált közösségi oldalán az MSZP, és amelyben egy magát mentősnek kiadó nővel beszélgetett Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy feljelentést tesz az azóta már eltávolított felvétel miatt, amelyben a nő a kórházkiürítésekről beszélt, csakhogy kiderült, hogy nem dolgozik és soha nem is dolgozott mentősként.

Autóval menekült Korózs Lajos a Hír TV elől

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!