2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Az LMP szembemenne az ellenzék minősíthetetlen retorikájával

Szembe menne az LMP az ellenzéki pártokat jellemző botrány-politizálással - erről a párt frakcióvezető-helyettese beszélt. Kanász-Nagy Máté szerint a baloldal részéről a jelzők folyamatos halmozásáról és az ökölrázásról szól a politika.

  • Az LMP szembemenne az ellenzék minősíthetetlen retorikájával

Kanász-Nagy Máté kijelentette: a többi ellenzéki párt nem tartalmi politikát folytat, hanem különböző hangszíneken próbál szavazatokat szerezni. Az ellenzék politikusai a parlamentben már korábban is minősíthetetlen szónoklatokat tettek, a tömegrendezvényeken pedig többször is botrányt okoztak.

Évek óta minősíthetetlen, a parlamenthez méltatlan stílusban kommunikálnak a baloldali pártok. A párbeszédes Szabó Tímea pedig rendszeresen fakad ki szónoklatai közben. Volt, hogy hentesnek nevezte Kásler Miklós korábbi minisztert.

"Olyan ostoba, talpnyaló, szervilis emberekkel vegye körbe magát, akik nem mernek szembe menni semmilyen embertelen és arcátlan intézkedéssel! Ennek a legnyilvánvalóbb példája most Kásler Miklósnak nem csak kinevezése, hanem annak az emberéletekbe kerülő ámokfutásnak a bátorítása is, amit ez a hentes az elmúlt hetekben művelt" - így kelt ki magából korábban a párbeszédes politikus.

Párttársa pedig az alapvető udvariassági szabályokat is képtelen betartani. Kormánypárti képviselőtársait egész egyszerűen letegezte a parlamentben.

"Sajnos nincs itt a Fidesz-elnök, úgyhogy csak üzenni tudok neki. Viktor! Érdekes lenne megvárni a végkifejletet, ha nem a mi bőrünkre menne a játék" - így tegezte le a miniszterelnököt Tordai Bence.

"A szavazáskor kiderül, hogy felelős képviselők vagytok-e vagy lelketlen droidok, kiderül hogy..." - folytatta egy korábbi parlamenti ülésen Tordai, de elvették tőle a szót.

A Momentumról az őszi ülésszak első napján derült ki, hogy a kulturális színvonal továbbra sem számít nekik még a parlamentben sem. Gelencsér Ferenc pártelnök elfelejtette, hogy mikrofonja még be van kapcsolva, így nem is türtőztette magát és önkritikát gyakorolt.

"Hú ezt elbasztam."

Véget vetne ennek a fajta ellenzéki politizálásnak az LMP. Ezt a párt frakcióvezető-helyettese jelentette ki az ülésszak kezdetekor. Kanász-Nagy Máté jelezte, tarthatatlannak tartják és szembe mennek ezzel a stílussal.

"Mi hiszti helyett józanságot fogunk hirdetni és gyűlölet helyett pedig a megértést szeretnénk elérni a magyar közéletben. Azzal az ellenzéki politikával szemben, amit a többi ellenzéki párt a választások óta is folytat. Itt gyakorlatilag a jelzők folyamatos halmozásáról, stílusgyakorlatokról és az ökölrázásról van szó. Egészen egyszerűen a többi ellenzéki párt nem a tartalmi politikát folytatja, nem ügyeket képvisel, hanem különböző hangszíneken próbál szavazatokat szerezni. Ez látszólag nem sikerül" - hangsúlyozta az LMP politikusa.

Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője is elmondta véleményét híradónknak az ellenzéki politikáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!