2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Az igazság fátylát lebbenti fel a kormányzati kampány

A kormány bevándorlással kapcsolatos intézkedései utána Orbán Viktor családvédelmi akcióterve is kemény kritikákat kapott Nyugat-Európában. Szánthó Miklós szerint mellbevágó, mikor egy a gyermekvállalást előtérbe helyező intézkedésre zúdul gyűlölettel teljes, habzó szájú kritika. Az Alapjogokért Központ igazgatója volt a Magyarország élőben vendége.

  • Az igazság fátylát lebbenti fel a kormányzati kampány

Az Európai Bizottság egy részletes tájékoztatóban is reagált a magyar kormány tájékoztató kampányra, azt állítván, nincsenek titkos terveik a migráció fokozására, sőt, a brüsszeli testület magyarországi képviselője azt mondja, a fő üzenetük a migráció kapcsán az az, hogy örülnek, hogy közös erőfeszítéssel sikerült visszaszorítani azt. Továbbá annak is örülnek, hogy egy hosszas vita után konszenzus született a különféle uniós fórumokon, hogy meg kell állítani, illetve valamilyen formában koordinálni kell a migrációt.

Szánthó Miklós a fentieket egy Theodor Roosevelt idézettel kommentálta, miszerint, ha az igazság és a béke között kell választani, akkor inkább az igazságot kell. Szerinte a magyar kormányzatnak a plakátkampánya is erről szól, ugyanis rávilágít arra, hogy az uniós szervek milyen javaslatokkal álltak elő az elmúlt hónapokban, években, majd „lagymatag mismásolással” hogyan is próbálták elkenni azokat. „Itt is egy jogi hablatyolásról van szó, […] hókuszpókuszoláról” – fogalmazott.

Alapjogokért Központ igazgatója szerint az igazság fátylát lebbenti fel a kormányzati kampány, amelyre van egy nagyon heves reakció a túloldalról, amely azt mutatja, hogy elevenébe vágott ez a kommunikációs kampány az Európai Bizottságnak, az európai elitnek is, akik deklaráltan a bevándorlásban látják Európa jövőjét. Több uniós testületnél konszenzus van a tekintetben, hogy az európai demográfiai problémákat, és az ebből fakadó számos szociális problémát a bevándorlás legalizálásával kell megoldani, tette hozzá. 

Az európai szellemi elitet éltető értelmiség, megmondóemberek is számtalanszor előadták azt, például a magyar családpolitikai tervekre adott reakciókból is tükröződik, hogy teljesen felesleges arra biztatni magyar embereket, hogy még több gyermeket vállaljanak, hiszen idézőjeles megoldásként ott van a bevándorlás – mutatott rá.

Az Orbán Viktor által korábban bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervre érkezett vehemens reakciókon, nyilatkozatokon akár meg is lepődhettünk volna, folytatta Száthó Miklós, de nem kell meglepődni, mert ezek mögött egy nagyon szélesen kidolgozott akadémia háttér van, mutatott rá. „Ami azt mondja, hogy a nyugati civilizáció, az úgynevezett fehér ember ökológiai lábnyoma a legnagyobb a Földön, és ha már amúgy is túlnépesedés van a világ többi részén, akkor ebből fakadóan a legbarátibb habitus az az, hogyha a nyugati civilizációnak az őshonos tagjai azok nem vállalnak gyermeket, […] és helyette bevándorlást próbálják segíteni” – fogalmazott. Ennek egyenes tanácsa a „családtervezés” – magyar nevén az abortusz legalizálása módján kell elérni, tette hozzá.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!