2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Az idő mindig azt igazolja, hogy Orbán Viktornak igaza van

Az európai politikusok többsége jellemzően csak a mainstream balliberális médiának kedves, ugyanakkor felszínes és semmitmondó nyilatkozatokra vállalkozik, szemben a magyar miniszterelnökkel, aki nemcsak elemzi, hanem az európai országok számára kedvezőtlen tényeket is ki meri mondani – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban.

  • Az idő mindig azt igazolja, hogy Orbán Viktornak igaza van

A Nézőpont Intézet elemzője arról is beszélt, hogy az az érdekes helyzet állt elő, hogyha az európai nyilvánosság meg akarja érteni a veszélyek korát, akkor nem a német kancellár, vagy a francia elnök, hanem Orbán Viktor mondatai segíthetnek kiigazodni. Leszögezte: egyedül Orbán Viktornak volt meg a bátorsága és a képessége arra, hogy megfogalmazza Európa érdekeit, ezzel pedig Magyarországot követhetik az egyre növekvő számú békepárti európaiak.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszéde hetekkel ezelőtt volt, azonban még mindig lázban tartja a nagy nyugati szakértőket és gondolkodókat. Mi lehet az oka, hogy a magyar miniszterelnök szavaira ilyen mértékben figyelnek?

Az európai nyilvánosság érdeklődése érthető, hisz a magyar miniszterelnök egyike annak a 27 vezetőnek, akik döntenek az Európai Unió sorsáról. Sőt, Európában egészen egyedülálló, hogy egy ország vezetője ki mer állni a nyilvánosság elé, és részletesen elemzi a nemzetközi környezetet, valamint a világ előtt álló kihívásokat.

AZ EURÓPAI POLITIKUSOK TÖBBSÉGE JELLEMZŐEN CSAK A MAINSTREAM BALLIBERÁLIS MÉDIÁNAK KEDVES, UGYANAKKOR FELSZÍNES ÉS SEMMITMONDÓ NYILATKOZATOKRA VÁLLALKOZIK, SZEMBEN A MAGYAR MINISZTERELNÖKKEL, AKI NEMCSAK ELEMZI, HANEM AZ EURÓPAI ORSZÁGOK SZÁMÁRA KEDVEZŐTLEN TÉNYEKET IS KI MERI MONDANI.

 

Orbán Viktor pedig nemcsak leírja a minket körülvevő világot, hanem komoly intellektuális munkával igyekszik feltérképezni a jövőt, és ezekre a kihívásokra megpróbálja felkészíteni a magyar nemzetet. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy ha az európai nyilvánosság meg akarja érteni a veszélyek korát, akkor nem a német kancellár, vagy a francia elnök, hanem Orbán Viktor mondatai segíthetnek kiigazodni.

Sebastian Kurz, volt osztrák kancellár a Kossuth Rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta a migrációs válság kapcsán is. Miért fontos, hogy bár évekkel később, de ezt egy olyan volt vezető mondja ki, aki sokáig küzdött a migrációs válsággal saját országában?

A migrációs válság kezelése 2015-ben óriási vitát váltott ki Európában. A magyar kormány elsőként felismerte a migrációban rejlő kockázatokat, és ezekre adott egy határozott választ. Velünk szemben egy hatalmas, nyugati blokk alakult ki, mely a migrációt jó dologként tartotta számon.

A migrációs válság elején mind a két fél teljes meggyőződéssel hitte, hogy neki van igaza, de az idő bebizonyította, hogy a magyar álláspont volt a helyes.

AZ A TÉNY, HOGY EGYRE TÖBB NYUGATI POLITIKUS LÁTJA BE, HOGY EBBEN A VITÁBAN MAGYARORSZÁGNAK IGAZA VOLT, AZT JELENTI, HOGY NEMCSAK, HOGY JÓ DÖNTÉST HOZOTT A MAGYAR KORMÁNY 2015-BEN, HANEM AZT IS HELYESEN TETTE, HOGY MINDEN KÜLFÖLDI NYOMÁSGYAKORLÁSI KÍSÉRLET ELLENÉRE KITARTOTT A MIGRÁCIÓT ELUTASÍTÓ ÁLLÁSPONT MELLETT.

Kurz azt is mondta, hogy a magyar miniszterelnöknek abban is igaza van, hogy két nagyhatalom uralkodhat a jövőben, az USA-nak és Kínának pedig azt kellene elfogadnia, hogy két nap van az égen. Ezt egyrészt miért lenne fontos elfogadnia a két nagyhatalomnak, és miért fontos, hogy Orbán Viktor ennyire jól látja a világ geopolitikai helyzetét? Ez miért jó az országnak, a magyar embereknek?

A világ számára az lenne a legjobb, ha a két atomnagyhatalom belátná, hogy egy többpólusú világ vár ránk, különben a fegyveres konfliktus esélye drasztikusan megnő, mely fegyveres harc valószínűleg világméreteket öltene. Mindaddig amíg vannak olyan országok, melyek hidat tudnak képezni két világ között, addig a lehetőség megvan arra, hogy a hatalmi versengés nem vezet háborúhoz.

MAGYARORSZÁG, AMENNYIBEN SIKERESEN BE TUDJA TÖLTENI A HÍD SZEREPÉT, AKKOR AKÁR MINTAADÓVÁ IS TUDNA VÁLNI, BEBIZONYÍTVA, HOGY A BLOKKOSODÁS ÉS A BEZÁRKÓZÁS VALÓJÁBAN SENKINEK SEM ÉRDEKE.

Pozitív példákkal már most is tudunk szolgálni, hisz a nyugati autóipar és a keleti akkumulátorgyártás otthonra lelt hazánkban és a két ágazat kéz a kézben fejlődik és együttműködik.

Európa nem elég magabiztos ahhoz, hogy ellentmondjon Washingtonnak, ez pedig egy természetellenes viszonyrendszer meglétére enged következtetni. A kontinensen egyedül Orbán Viktor miniszterelnök beszél nyíltan és egyenesen a háború következményeivel kapcsolatban. Többek között ezt mondta Rod Dreher, a Danube Institute vendégkutatója Tusványos után. A konzervatív gondolkodó mire utalhatott? Valóban egyedül Orbán Viktor mer ma nyíltan beszélni a háborúval kapcsolatban?

Amennyiben abból indulunk ki, hogy kiknek kellene Európa érdekeit képviselni a nagyvilágban, akkor joggal gondolhatnánk Franciaországra vagy Németországra, mint az Unió gazdasági nagyhatalmaira, mégis azt látjuk, hogy

AZ UNIÓ VEZETŐ ORSZÁGAIT FOGLYUL EJTETTE A HÁBORÚPÁRTI, AMERIKAI BALOLDAL. HELYETTÜK EGYEDÜL ORBÁN VIKTORNAK VOLT MEG A BÁTORSÁGA ÉS A KÉPESSÉGE ARRA, HOGY MEGFOGALMAZZA EURÓPA ÉRDEKEIT, EZZEL PEDIG A TÍZMILLIÓS MAGYARORSZÁG AZ, AKIT AZ EGYRE NÖVEKVŐ BÉKEPÁRTI EURÓPAIAK KÖVETHETNEK.

Magyarország méretei ugyan nem indokolják, de mégis az a helyzet állt elő, hogy az Európát érintő történelmi kérdésekben a magyarok békepárti álláspontját nemcsak ismerik, hanem egész Európában egyre többen követik. Ebből kifolyólag pedig történelmi kötelességünk kitartani békepárti álláspontunk mellett, hisz nincs más, aki jelenleg ilyen bátorsággal és kitartással képviselni merné az egész kontinens érdekét.

Mi különbözteti meg a magyar miniszterelnököt más vezetőktől? Miben rejlik a sikere?

Az európai politikusok többsége ma arra koncentrál, hogy minden pillanatban meg tudjon felelni a balliberális médiának és a különböző közösségi oldalak szeszélyes igényeinek. Hiányzik az intellektuális felkészültség, hiányoznak azok az értékek, amikből nem hajlandóak engedni, megijednek minden olyan gondolattól, ami éppen nem nyeri el a globalisták tetszését.

Ezzel szemben Orbán Viktor időt és energiát nem sajnálva nemcsak megérteni próbálja az előttünk álló kihívásokat, hanem válaszokat is megfogalmaz.

Szintén Orbán Viktor védjegye, hogy vannak olyan értékei, amikből nem hajlandó engedni, és ha ezért támadják, akkor nem fél felvenni a kesztyűt, és megharcolni az igazáért. Többek között ezek azok a tulajdonságok, amik Orbán Viktort kivételes politikussá tették az elmúlt évtizedekben. Amíg a nemzetközi és a hazai baloldal ezt nem hajlandó felismerni és intellektuálisan nem képesek felnőni, addig aligha lesz alkalmuk arra, hogy a magyar miniszterelnökön fogást találjanak.

Miért fontos, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, és megvédje az elmúlt évek elért eredményeit?

Magyarország, mint egy kis, nyitott gazdaság, akkor lehet sikeres, ha a világ minél több pontjával tud szoros kapcsolatot kialakítani. A jelenlegi kormányzat pedig ennek a célnak a beteljesítése érdekében mindenkit szívesen lát, aki együtt kíván működni Magyarországgal. Amennyiben hirtelen Magyarország háborúpárti országgá válna, ahogy a baloldal szeretné, akkor az azt is jelentené, hogy a világ nagyobbik részétől elvágnánk magunkat, és a nagyhatalmi küzdelmek határvidékévé válnánk.

A történelem során a magyarok nem egyszer találták hazájukat két, egymással versengő birodalom határán, ami számunkra mindig csak pusztítást hozott. A nagyhatalmakat sosem érdekelte, hogy a határvidékeken élőkkel mi lesz, mennyi szenvedést és pusztítást kell elviselniük, így muszáj mindent megtennünk azért, hogy Magyarország továbbra is megmaradjon hídként a Kelet és a Nyugat között.

Fotó: MTI/VATICAN NEWS/VATICAN NEWS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!