2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Az év praxisa: díjat kaptak a kárpát-medencei orvosok

  • Az év praxisa: díjat kaptak a kárpát-medencei orvosok

Az erdélyi Szováta és a Tolna megyei Györe háziorvosa nyerte idén az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot. A díjat határon inneni és határon túli orvosoknak is kiosztották. Az elismerést hatodik alkalommal adták át. A jelöltekre összesen 50 ezren szavaztak a világ 503 városából.

Kéz- a kézben lépett színpadra mint asszisztens és családorvos és mint férj és feleség a Molnár házaspár. Idén ők lettek az év praxisa díj második helyezettjei. Molnár Károly Mezőkövesden praktizál, több, mint 8500 szavazatot kapott.

„Munkával, munkával és munkával. És szeretettel, türelemmel. És így kezdtük a pályafutást, együttesen. Ápolónőként ismertem meg és egyetemista koromban még ő tanított az osztályon, úgyhogy sok mindent tőle tanultam, mint tapasztalt ápolónőtől. És most is sokat segít nekem a munkában” – mondta el Molnár Károly és felesége.

A díjat két kategóriában is kiosztották, határon innen és határon túl is díjazták a háziorvosokat. Az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázat határon túli első helyezettje az erdélyi Szováta háziorvosa, Dr. Cuzic Melinda lett.

„Szerintem az empátiámat, a tudásomat és a türelmemet.” - véli Dr. Cuzic Melinda.

A zsűri egyik tagja arról beszélt, hogy az egészségügyben dolgozók összetartoznak, dolgozzanak határon innen vagy túl. Horváth Ildikó a jó orvos-beteg kapcsolat kialakítását hangsúlyozta.

„Erőinkből, figyelmünkből, tudásunkból, érzelmeinkből mindig a legtöbbet adjuk az embereknek akik hozzánk fordulnak vagy hozzánk kerülnek bizalommal vagy bizalmatlanul, de az a dolgunk, hogy ezt a bizalmat felépítsük, megszolgáljuk és velük együtt dolgozva juttassuk őket egy jobb egészségi állapotba.” – nyilatkozta Dr Horváth Ildikó. 

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke szerint a jelöltek a Kárpát-medence legjobbjai közül kerültek ki.

„Olyan gyógyítókkal állok itt szemben, akik megkérdőjelezhetetlen szakmai tudás birtokában vannak. Elkötelezett gyógyítók, de nem csak tudnak, hanem a szívük, lelkük, emberségük, erkölcsük is ott van” – mondta az alapítvány elnöke.

Az Év praxisa a Kárpát-medencében díjat 2012-ben alapították, a jelöltek száma azóta megháromszorozódott. A pályázókra összesen 50 ezren szavaztak a világ 503 városából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!