2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Az év praxisa: díjat kaptak a kárpát-medencei orvosok

Hír TV

2018. szeptember 3., hétfő 19:59

Az erdélyi Szováta és a Tolna megyei Györe háziorvosa nyerte idén az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot. A díjat határon inneni és határon túli orvosoknak is kiosztották. Az elismerést hatodik alkalommal adták át. A jelöltekre összesen 50 ezren szavaztak a világ 503 városából.

Kéz- a kézben lépett színpadra mint asszisztens és családorvos és mint férj és feleség a Molnár házaspár. Idén ők lettek az év praxisa díj második helyezettjei. Molnár Károly Mezőkövesden praktizál, több, mint 8500 szavazatot kapott.

„Munkával, munkával és munkával. És szeretettel, türelemmel. És így kezdtük a pályafutást, együttesen. Ápolónőként ismertem meg és egyetemista koromban még ő tanított az osztályon, úgyhogy sok mindent tőle tanultam, mint tapasztalt ápolónőtől. És most is sokat segít nekem a munkában” – mondta el Molnár Károly és felesége.

A díjat két kategóriában is kiosztották, határon innen és határon túl is díjazták a háziorvosokat. Az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázat határon túli első helyezettje az erdélyi Szováta háziorvosa, Dr. Cuzic Melinda lett.

„Szerintem az empátiámat, a tudásomat és a türelmemet.” - véli Dr. Cuzic Melinda.

A zsűri egyik tagja arról beszélt, hogy az egészségügyben dolgozók összetartoznak, dolgozzanak határon innen vagy túl. Horváth Ildikó a jó orvos-beteg kapcsolat kialakítását hangsúlyozta.

„Erőinkből, figyelmünkből, tudásunkból, érzelmeinkből mindig a legtöbbet adjuk az embereknek akik hozzánk fordulnak vagy hozzánk kerülnek bizalommal vagy bizalmatlanul, de az a dolgunk, hogy ezt a bizalmat felépítsük, megszolgáljuk és velük együtt dolgozva juttassuk őket egy jobb egészségi állapotba.” – nyilatkozta Dr Horváth Ildikó. 

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke szerint a jelöltek a Kárpát-medence legjobbjai közül kerültek ki.

„Olyan gyógyítókkal állok itt szemben, akik megkérdőjelezhetetlen szakmai tudás birtokában vannak. Elkötelezett gyógyítók, de nem csak tudnak, hanem a szívük, lelkük, emberségük, erkölcsük is ott van” – mondta az alapítvány elnöke.

Az Év praxisa a Kárpát-medencében díjat 2012-ben alapították, a jelöltek száma azóta megháromszorozódott. A pályázókra összesen 50 ezren szavaztak a világ 503 városából.