2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Belföld

Az enyészeté lesz a Sziget fesztivál ikonikus hídja? + videó

Folyamatosan romlik az Óbudát és az Óbudai-szigetet összekötő K-híd állapota, a felújítást pedig évek óta halasztja a fővárosi önkormányzat.

  • Az enyészeté lesz a Sziget fesztivál ikonikus hídja? + videó

A HírTV tudósítója így jelentkezett be az óbudai helyszínről: "Lassan 70 éves, közel 100 méter hosszú és nem kimondottan biztonságos – itt vagyunk az óbudai sziget ikonikus hídjánál. A Sziget fesztivál révén nemzetközi viszonylatban is ismert K-híd felújításáról évek óta terveket készít a budapesti önkormányzat, mint az azonban a helyszínen is látszik, ezek a munkálatok, a beígért fejlesztések még nem kezdődtek el."

Pedig a fővárosi önkormányzat több kerületfejlesztési tervben említi a híd felújítását, ez azonban évek óta óta várat magára.

Bús Balázs, a Fidesz III. kerületi polgármesterjelöltje megszólalt a híd ügyében:

"Másra fordítják azt a forrást, amit a Sziget fesztiválból kaptak és nem forgatják vissza a kerületre. Egyébként a kerületi polgármesternek, aki bent ül a fővárosi közgyűlésbe, az lenne a feladata, hogy ezért lobbizzon és biztonságot teremtsen azoknak, akik a Hajógyári szigetre kilátogatnak nemcsak a Sziget fesztivál, hanem rengeteg kutyás és egyéb kiránduló jön ki a hajógyári szigetre, ezt a hidat minél hamarabb fel kell újítani."

Bús Balázs elmondta azt is, hogy a hidat 1,5 milliárd forintból lehetne felújítani. Erre pedig a Fővárosnak a Szigettel kötött 10 éves szerződése is forrást biztosítana, amely 2 milliárd forintos bevételt jelent.

Pénzek azonban már nyoma sincs a Főváros kasszájában, erre hívja fel a figyelmet a Budapesti Fidesz. Közleményükben azt írták, Budapest számlája jelenleg 4 milliárdos mínuszban van, 150 milliárdos adóssággal küszködik, a fővárosi cégek csődközelben vannak. Mindezt úgy sikerült Karácsony Gergelynek elérnie, hogy 2019-ben 200 milliárdnál is nagyobb plusszal vehette át a városvezetést Tarlós Istvántól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!