2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Belföld

Az embercsempészek az urak a térségben

Újabb migrációs hullámra számítanak a szakértők Afrika felől, ha júniusban elfajulnak a választások Líbiában. Az országban jelenleg csaknem egymillió bevándorló tartózkodik, akik egy újabb polgárháborús helyzet esetén nagy valószínűséggel Európa felé vennék az irányt.

  • Az embercsempészek az urak a térségben

Afrikából továbbra is Líbia a kapu Európa irányába, fogalmazott a Migrációkutató Intézet vezető kutatója Magyarország élőben című műsorunkban, hozzátéve: az említett bevándorlók Európába való beáramlása – az egységes uniós politika, fellépés hiánya mellett – nem elhanyagolható mértékben az embercsempészek maffiaszerű csoportjainak is köszönhető.

Speidl Bianka arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2017-es évhez képest nagy mértékben növekedett a Törökországból Görögországba érkező migránsok száma. A tengeri szakaszon mintegy 30 ezer, míg a szárazföldi úton 17 ezren érték el az öreg kontinenst. A balkáni útvonallal kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a pakisztániak és afganisztániak esetében nagyon oda kell arra figyelni, hogy nem Szíria érintésével érkeznek-e, hiszen ebben a térségben továbbra is vannak olyan zárványok, ahol több százezer a dzsihadista. „Elkezdődött azoknak az elemeknek a beszivárgása Európába, akik valószínűleg nem lesznek békés állampolgárok” – fogalmazott.

További részletek a teljes beszélgetésben:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-A Zöldek Pártja, vagy röviden Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd, listavezetőjük az európai parlamenti választáson Jávor Benedek lesz - ismertették szombati kongresszusuk döntéseit a párt társelnökei vasárnap, online is közvetített rendezvényükön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!