2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Az elnyomást kiáltó ellenzéki sajtótermék megduplázta az adózás utáni eredményét

A folyton-folyvást állami beavatkozást, elnyomást sejtető ellenzéki média egy részét, mások mellett a Telex.hu-t és a 444-et az foglalkoztatja leginkább mostanság, miként alakultak egyes üzleti körök 2023. évi pénzügyi beszámolói.

  • Az elnyomást kiáltó ellenzéki sajtótermék megduplázta az adózás utáni eredményét

E két médium például kifejezetten arra használta az elmúlt hónapot, hogy támogatásokat gyűjtsön olvasóiktól, fizessenek elő tartalmaikra. Ugyanúgy jártak el, mint a létrejötte óta ezzel kampányoló Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért, vagyis a Gulyás Márton-féle Partizán.

„A Telex az összes létező törvényt betartva működik, de az új hatóság (Szuverenitásvédelmi Hivatal – a szerk.) rendelkezésére egy csomó olyan, nem pontosan definiált eszköz áll, amivel »borsot lehet törni« a szabad sajtó orra alá” – olvasható a balliberális médium legújabb, átláthatósági jelentésében. (Ezt azt követően publikálták, hogy az Igazságügyi Minisztérium honlapján – az utolsó napon – elérhetővé vált a portált kiadó Van Másik Zrt. pénzügyi beszámolója.)

A lapvezetés itt kifejti, indulásuk óta közel 70 ezren támogatták a Telexet, mikroadományokból és pályázati forrásokból 2,4 milliárd forint bevételük származott, hirdetéseikből és a webshopjukból összesen 1,93 milliárd, a legutóbbi jelentés óta pedig bővültek, fejlődtek, azonban nem dőlhetnek hátra, további adományokat kérnek.

De mi nem szerepel e jelentésben? Többek között az, hogy tavaly előtti esztendőhöz képest megduplázták az adózás utáni eredményüket: ez majd 17 millió lett 2023-ban. Kivéreztetésnek nincs nyoma, mint ahogy vélhetően az idei választási évben sem lesz, hiszen a Mérték Médiaelemző Műhely közzétett egy listát ez év elején arról, mely ellenzéki médiumok mekkora támogatási összeget is kaptak az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által tavaly ősszel kiírt sajtófinanszírozási pályázatán. A Telex kiadójának neve mellett 7,8 millió szerepel.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Képernyőfotó

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!