2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Az ellenzék mentegeti, a Fidesz szerint nem elfogadható László Imre kijelentése

Tüttő Kata, Hadházy Ákos és Nunkovics Tibor szerint megbocsátható a DK-s újbudai polgármester Hitlert méltató kijelentése. Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő szerint viszont nem elfogadható, ha valaki náci eszmékkel szimpatizál.

  • Az ellenzék mentegeti, a Fidesz szerint nem elfogadható László Imre kijelentése

Arra sem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőkét listázna! Nem! Ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus.

Itt még mentegette szövetséges pártjának, a Jobbiknak a képviselőjét a főpolgármester.

Kollégája megnyilvánulását pedig már egy Facebook bejegyzésre sem méltatta Karácsony Gergely. László Imre, a DK újbudai polgármestere Hitler munkásságát dicsérte az önkormányzatának csütörtöki testületi ülésén. Szerinte a diktátor Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok. 

"36-ba vagy '37-be a Time magazin, Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg, mert az a munkája, amit addig kifejtett az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nemigazán fér ebbe a képbe bele

- László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere.

Ha Karácsony nem is, László Imre később aktívan magyarázkodott a közösségi oldalán kijelentése miatt. A Gyurcsány párti politikus bocsánatot kért a kijelentése miatt. A DK-s polgármester azt írja: nagyon rosszul és könnyen félreérthetően fogalmazott.

Az ATV Nap Híre című műsorában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerencsétlen mondatnak nevezte, amit László Imre mondott. Azonban Ő tovább ment és a magyar kormány és a hitleri németország között vont párhuzamot.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint is szerencsétlen kijelentés volt, de szerinte elegendő, hogy László Imre elnézést kért mondataiért.

A Jobbikos Nunkovics Tibor szerint megbocsátható László Imre kijelentése.

Nincs felmentés arra, ha egy politikus náci eszmékkel szimpatizál - ezt már Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

Az, hogy a DK politikusok között ilyen náci szimpatizánsok vannak, ez azért furcsa, de most már nem is lepődhetünk meg, tulajdonképpen ebből szinte következik is. Persze most már visszaszívja, meg nem így gondolta, de ezt nem lehet nem így gondolni, Adolf Hitler politikájával nem lehet egyetérteni

- fogalmazott Kósa Lajos, országgyűlési képviselő.

A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: lehetett sejteni, hogy a DK a Jobbikkal való összefogás után megbékél a nyilas és náci eszmékkel.

A főpolgármester adásunkig nem reagált László Imre mondataira. A hírtv-t épp ő vádolta náci mosdatással és ezért bojkottálja a csatornát.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!