2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az egyetemi klinikákra is megérkeztek a Kínából beszerzett védőeszközök

A budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek azok az egészségügyi védőeszközök, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízása alapján a Semmelweis Egyetem szerzett be Kínából.

  •  Az egyetemi klinikákra is megérkeztek a Kínából beszerzett védőeszközök

Az ITM az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy az 57 ezer szájmaszkot, ötezer védőköpenyt, védőoverallt, védőszemüvegeket és gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki kedden a klinikákra.

Kiemelték: Magyarország felsőoktatási rendszerének világszerte elismert, meghatározó elemei az orvos- és egészségtudományi egyetemek. Az általuk működtetett klinikák a magyar egészségügyi ellátórendszer egyes szakmai területein egyedüli szereplői, a fekvőbeteg-szakellátás negyedéről gondoskodnak.

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért - írták, hozzátéve, a koronavírus-járvány terjedésének lassítására alkalmas eszközök jelenleg elsősorban Kínában érhetőek el nagy tételben.

A távol-keleti országból eddig több mint hétmillió szájmaszk és több mint hárommillió kesztyű mellett több százezer gyorsteszt és gyógyszer is érkezett Magyarországra. A magyarországi kampusz létesítésére készülő Fudan Egyetem által felajánlott védőeszközök tegnap landoltak Budapesten. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmányok érkezése várható - olvasható a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!