2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az egészségügy bírta az extrém terhelést

Az írásbeli érettségi vizsgák utáni héten kezdik el oltani a 16–18 éves korosztályt a Pfizer-vakcinával – mondta a Magyar Nemzetnek György István. A országos oltási munkacsoport vezetője szerint önmagának mondott ellen a baloldal, amikor a múlt pénteki tömeges oltási akciót kritizálta, hiszen április elején még a regisztráció eltörlését követelték.

  • Az egészségügy bírta az extrém terhelést

– Az operatív törzs döntése értelmében már regisztrálhatnak oltásra a 16–18 évesek, akik az érettségi zavartalansága érdekében az írásbeli vizsgák után, jövő héten kapják meg a Pfizer-oltást, így jelentős mennyiségű oltóanyag szabadult fel. A cél pedig továbbra is az, hogy a vakcinát mihamarabb eloltsuk, hiszen a beadott oltás életet ment – indokolta a lapnak György István, miért döntöttek úgy, hogy múlt pénteken lehetőséget biztosítanak a Pfizer-vakcinával való tömeges oltásra.

A baloldal ezzel kapcsolatos kritikáira is reagált a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

– Sajnos a baloldal tovább vívja szélmalomharcát, hogy az oltási folyamatot lassítsa, és még attól sem riadnak vissza, ha önmaguknak kell ellentmondaniuk – fejtette ki az az országos oltási munkacsoport vezetője, és emlékeztetett: a baloldal április első felében még azt követelte, hogy töröljék el a regisztrációt, és mindenki kedvére sétálhasson be az oltópontokra.

György István szerint kiderült, hogy az egészségügy bírja az extrém terhelést, a hosszú sorok ellenére fegyelmezetten, gördülékenyen végezték az oltást az oltópontokon, ami az egészségügyi dolgozók felkészültségét és áldozatvállalását dicséri.

– A magyar oltási tempó majdnem duplája az Európai Unió átlagának, továbbra is a második helyen állunk, jelentősen lehagyva olyan országokat, mint Németország, a skandináv országok vagy a Benelux államok. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a kormány időben lépett, és jelentős mennyiségű keleti vakcinát szerzett be, másrészt annak, hogy a kórházi oltópontok mellett a háziorvosokat is bekapcsoltuk az oltásba – mondta az államtitkár, és hangsúlyozta, hogy a már kétszer beoltottak arányát nézve még nagyobb az előnyünk.

– Most már minden regisztráltnak van elegendő oltóanyag az országban, így már csak az egyénen múlik, hogy mikor kapja meg a vakcinát – hangsúlyozta György István, és hozzátette: bárki foglalhat időpontot bármelyik kórházi oltóponton. Az államtitkár szerint örömteli, hogy a regisztráltak száma továbbra is nő, és már több mint 4,7 millióan jelentkeztek az oltásra.

– Továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogy oltassa be magát. Minél többen élnek az oltás lehetőségével, annál kisebb lesz a valószínűsége egy újabb hullámnak, és annál hamarabb kaphatjuk vissza a megszokott életünket – fejtette ki György István, és emlékeztetett arra is, hogy már a Magyarországon élő külföldiek is regisztrálhatnak, ami azért fontos, mert ők is itt élnek köztünk, és a vírust bárki elkaphatja és terjesztheti.

 

Fotó: MTI

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!