2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 18:15

Belföld

Az Alkotmánybíróságban bízik A mi kis falunk sorozatba engedély nélkül szerepeltetett férfi

Mivel a Kúria elutasította a keresetét az Alkotmánybíróságnál keresi az igazát az a pilisszentléleki férfi, aki néhány másodperc vágókép erejéig bekerült az RTL Klub sorozatába, A mi kis falunkba. 

  • Az Alkotmánybíróságban bízik A mi kis falunk sorozatba engedély nélkül szerepeltetett férfi

2017-ben indult útjára A mi kis falunk című tévésorozat, amelynek egyes részeit a Pilis és a Visegrádi-hegység egy festői völgyében fekvő, háromszáz lelkes faluban, Pilisszentléleken forgatják. 2019 nyarán itt vették fel azt a vágóképet is, amelyen az egyik helyi lakos, Reményi János a kisgyermekével és kutyájával besétál egy ingatlanba - írja az Index

Az engedélye nélkül a sorozatban szerepeltetett férfi - aki, egyébként ki nem állhatja a sorozatot - és jogi képviselője azok után döntött úgy, hogy a taláros testülethez fordul, hogy a Kúria kimondta: a gyártó cég, a Content Factory Kft. bár megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogát és elégtételre is köteles, de mégsem jár sérelemdíj a jogsértettnek.

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd indítványa szerint ügyfelét a filmgyártó társaság jól ismerte a nyílt sorozatellenessége miatt, így eljárásának egyedüli célja az lehetett, hogy személyét a helyi lakosok körében hiteltelenítse, olyan képmutató személynek mutassa be, aki „bort iszik és vizet prédikál”.

Gaudi-Nagy Tamás egyébként korábban az RTL-es szériát primitív, magyar- és kereszténygyalázó fércmunkának nevezte. 

Megbízójával együtt úgy látják: 

a kereszténységet, a magyarság értékeit és a vidéki embereket sokszor gyalázó, primitív módon ábrázolja. Mindezt úgy, hogy közben próbál vicces lenni

Gaudi azt is kifejtette, szerinte Reményi Jánost azért helyezhették a sorozatba, mert a forgatást ellenzők egyik meghatározó alakja volt. Úgy véli, egy többmilliárdos árbevétellel rendelkező szakvállalat szegte meg az alapvető szabályokat azzal, hogy nem szerezte be a megfelelő engedélyeket a férfi szerepeltetéséhez.

Borítókép: Fotó: RTL Klub

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!