2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Az adatok alapján kielégítő a magyar védekezés

Összehasonlítva az európai megbetegedési adatokat, nem tűnnek megalapozottnak az ellenzéki vádak, amelyek szerint a kormány nem kezeli hatékonyan a járványhelyzetet - írja a Magyar Nemzet.

  • Az adatok alapján kielégítő a magyar védekezés

Noha az ellenzék és a baloldali média folyamatosan kritizálja a kormány járványügyi politikáját, a számokból nem az derül ki, hogy Magyarországon az európai átlagnál rosszabban kezelnék a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet.

Hazánkban nemcsak a regisztrált megbetegedések száma lényegesen alacsonyabb, mint az EU gazdag nyugati államaiban, hanem népességarányosan számolva is kevesebb magyarnál állapították meg a betegséget, mint mondjuk Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban vagy éppen Svédországban.

Ezekben az államokban nagyságrendileg magasabb volt az átfertőzöttség, mint Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tegnap reggeli adatai szerint.

Az említett országokban természetesen előbb jelent meg a koronavírus, mint hazánkban, de a közép-európai régiót tekintve sem állunk rosszul. A környező uniós államokban mind magasabb a megbetegedések száma, mint nálunk.

A járvány terjedése minden államban más stádiumban van attól függően, hogy mikor jelent meg a vírus az adott országban. Hazánkban két hete ütötte fel a fejét a kór, és tegnapig 73-ra nőtt  (a legfrissebb adatok szerint 85-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma - szerk.) a regisztrált megbetegedések száma. Más uniós tagállamokban lényegesen többen fertőződtek meg ennyi idő alatt.

A kilencmilliós Ausztriában 214 megbetegedés lett 14 nap alatt. A hazánkkal nagyságrendileg azonos népességű uniós államokban: Portugáliában, Csehországban és Görögországban is több embernél mutatták ki a kórt, mint nálunk. Portugáliában 14 nap alatt 112 megbetegedést regisztráltak. A cseheknél 214-en fertőződtek meg a koronavírussal két hét alatt, Görögországban pedig 89 esetben igazolódott az első 14 napban, hogy valaki elkapta a betegséget.

A regisztrált megbetegedések száma természetesen az elvégzett tesztek számával is összefügg, hiszen a tényleges vírushordozók létszáma nem ismert, az biztosan jóval meghaladja a statisztikákban szereplőkét. A kormány az ellenzéki vádakra válaszul többször hangsúlyozta, hogy a WHO protokolljánál szigorúbb tesztelési módszert alkalmaznak.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!