2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Átlátható parkolási rendszert követelnek a Liberálisok

Hír TV

2019. április 16., kedd 21:04

Átlátható parkolási rendszert követelnek a Liberálisok. Szabadai Viktor szerint a zuglói polgármester-jelölteknek meg kell ígérniük, hogy hivatalba lépésük után rendet tesznek a zuglói parkolásban. Tarlós István főpolgármester szerint a budapesti parkolási rendszert minél előbb központosítani kell.

Molinókkal tiltakoztak a "Sétáló Budapest 2019" szimpatizánsai Karácsony Gergely programbemutatója előtt szombaton. Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt aktivistái ezzel az újabb zuglói parkolási botrányra akarták felhívni a figyelmet.

Az Origo még múlt héten írt arról, hogy Karácsony Gergely közbeszerzés nélkül adott volna több mint 400 millió forintos megbízást parkoló automaták üzemeltetésére. A munkával ugyanazt a céget bízta volna meg, amely Budapesten egyedüliként 800 milliós veszteséget termelt a kerületnek

A döntés ellen tiltakozókat szombaton Karácsony Gergely helyett Tordai Bence látogatta meg: méghozzá egy tálca szendviccsel.

Tordai akcióját Puzsér Róbert nem hagyta szó nélkül. Közösségi oldalán azt írta: az MSZP kifutófiúja szendvicset szolgált fel a parkolási maffia ellen tüntetőknek. Puzsér szerint Tordai eddig mást sem tett a nyilvánosság előtt, mint előadta az üldözött mártírt, üvöltözött, telefonnal hadonászott, és ezúttal ő volt hatalmi helyzetben: szocialista haverjaival, gazdag és befolyásos nagyurakkal, finom szendvicsekkel.

Ugyanakkor a Liberálisok is egy átlátható parkolási rendszert követelnek. A párt most arra tett javaslatot, hogy a zuglói polgármester-jelöltek ígérjék meg a választóknak, hogy a hivatalba lépést követően rendet tesznek a zuglói parkolásban.

A főpolgármester hangsúlyozta, a fővárosi parkolási rendszert minél előbb központosítani kell. Tarlós István hozzátette, az a cél, hogy a parkolásból beszedett összegek a megfelelő helyre kerüljenek.

Hír TV