2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Átalakul a Szent István Egyetem

2021. január 5., kedd 21:20

A Szent István Egyetem átalakulásával február 1-jén létrejövő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hosszú távon legalább 13 ezer hallgatóra számít – mondta az új felsőoktatási intézmény kuratóriumának elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor úgy fogalmazott: nemcsak kiváló agrárszakembereket akarnak képezni, hanem olyan értelmiségieket is, akik a vidéki élet bástyái lehetnek.

Ez a Szent István Egyetem gödöllői kampusza, ami február elsejétől már Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nevet viseli.

Az új felsőoktatási intézmény alapítványi fenntartásban működik tovább, és hosszútávon legalább 13 ezer hallgatóra számít.

A kuratórium elnöke szerint az integrált egyetem fontos szerepet tölt majd be a mezőgazdaság fejlődésében.

A cél, hogy az új felsőoktatási intézmény az egyik legjobbá váljon Magyarországon, majd a világon – hangoztatta Csányi Sándor.

Az integrált egyetem a magyar mezőgazdaság és vidék megújulásának záloga - erről már az az Agrárminiszter beszélt. Nagy István szerint a fiatal generáció nem lát perspektívát a mezőgazdaságban, ezért is van szükség az újításokra az oktatásban.

Lázár János miniszterelnöki biztos, kuratóriumi tag azt mondta, az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy Magyarország nem kicsi, le kell számolni azzal a mentalitással, amely ezt sugallja.

Lázár János kiemelte: az agrárképzés versenyképessé tételéhez elengedhetetlen volt az összevont egyetem létrehozása, a mögé szerveződött alapítvány pedig „gyorsan és hatékonyan” képes döntéseket hozni az intézmény működéséről.

Hír TV