2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Átadták a "Magyarország étele" díjat

Átadták a "Magyarország étele" díjat. A fogások elkészítése során fontos szempont volt, hogy azok hazai alapanyagokból készüljenek, és egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljenek.

  • Átadták a

Magyar ételek készülnek magyar alapanyagokból ebben a szakközépiskolai konyhában, Felcsúton. A második alkalommal megrendezett "Magyarország étele" verseny győztes csapata mangalicahúsból készítette el a fogást.

Úgy gondoltuk, hogy a mangalica az egy elég jó magyar alapanyag, és a tradíciót nem szerettük volna megtörni, mindenképp egy ilyen alapanyaggal próbáltunk volna helytállni itt a versenyen. Kicsit a mangalica már Magyarországon már elhanyatlóban van, de igyekeztünk visszaidézni– mondta el Papp László, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa. 

A versenyen ebben az évben tizenkét csapat mérte össze a tudását. A zsűri elnöke szerint biztató, hogy egyre több fiatal szakács vállalkozik a megmérettetésre.

Voltak fiatalok, nagyon sokan, akiknek nagyon örülök, mert bennük van a jövő, és ha őket nem támogatjuk, és nem segítjük, akkor el vagyunk veszve. De szerencsére még vannak idősebb kollégák is, akik bátorkodtak felvenni a fakanalat és megfőzték az ételüket– mondta Varga károly konyhafőnök, a zsűri elnöke. A verseny egyik fő célja, hogy az itt elkészített ételek beépüljenek az éttermek kínálatába.

Sokan vitatkoznak azon, hogy milyen volt a magyar konyha, sokan azon vitatkoznak, hogy létezik-e, illetve hogy most milyen a magyar konyha, és milyen behatások érték, ha egyáltalán érték, mi meg azt mondtuk, nézzük meg hogy milyen lesz a magyar konyha. És nekem borzasztó jó érzés, hogy ezt a gondolatiságot ennyi jó nevű szakács és séf támogatja– nyilatkozta Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke. A verseny győztesei vezetik majd az idei szakácsfelvonulást is, amelynek végén az elkészített ételük receptjét átadják az Országgyűlés hivatalának.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!