2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

ÁSZ: szabályszerű volt az Államadósság Kezelő Központ működése 2013-2016 között

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szabályszerűnek találta az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 2013 és 2016 közötti működését.

  • ÁSZ: szabályszerű volt az Államadósság Kezelő Központ működése 2013-2016 között

Az ÁSZ az MTI-vel hétfőn közölte: a vizsgálat szerint az ÁKK Zrt. szabályozottsága megfelelt a jogszabályi előírásoknak. A társaság gazdálkodása és vagyongazdálkodása szabályszerű volt, bevételeit és ráfordításait szabályszerűen számolta el, közérdekű adatait közzétette, ezáltal biztosított volt elszámoltathatósága és átláthatósága. Az államháztartásért felelős miniszter társaság feletti tulajdonosi joggyakorlása szabályszerű volt.

Az ÁKK Zrt.-t 2001. március 1-jén a magyar állam 300 millió forint jegyzett tőkével alapította. Az ÁKK Zrt. egyszemélyes részvénytársaság, részvényeit a magyar állam birtokolja és a tulajdonosi jogokat a magyar állam nevében az államháztartásért felelős miniszter gyakorolja.

Az ÁKK Zrt. 2013-2016 között kormányzati szektorba sorolt szervezetként működött. A vezérigazgató személyében egy alkalommal, 2015. február 1-jével történt változás. A társaság mérlegfőösszege 2016. december 31-én 573 millió forint volt, adózott eredménye a 2016. évben 128 millió forintot ért el.

Mivel az ÁKK Zrt. gazdálkodása szabályszerű, elszámoltatható és átlátható volt az értékelt időszakban, az ÁSZ nem tett olyan megállapítást, amelyre a társaságnak intézkedési kötelezettsége keletkezett volna, az Állami Számvevőszék a jelentésében nem fogalmazott meg javaslatot a társaság vezérigazgatójának .

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!