2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Ártalmas ásványvizek: így vélekedett Helik Ferenc

Egy átlagos fogyasztó olyan kis mennyiségben juthatott káros anyagokhoz a fertőzött ásványvizekből, hogy egészségkárosodás veszélye nem állhat fent – fogalmazott Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatója.

Egy átlagos fogyasztó olyan kis mennyiségben juthatott káros anyagokhoz a fertőzött ásványvizekből, hogy egészségkárosodás veszélye nem állhat fent – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatója. „Mint tudjuk, nagyon sok probléma van a vezetékes ivóvizeknél, hogy magas a nitrát-, nitrittartalom egyes területeken. Ott csecsemők részére nem is lehet ilyen vizet adni, mert érzékenyek a nitrát-, nitritionra. Kék betegség alakul ki a csecsemőkben, a vörösvértest nem tudja felvenni az oxigént, és oxigénhiányos állapot lép fel. Itt azonban egy háromszoros túllépésről beszélünk. Ennél az ásványvíztételnél csak a huzamosabb fogyasztása vezetett volna idáig, tehát egészségkárosítás egyik esetben sem volt közvetlenül” – fogalmazott Helik Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!