2024. 10. 26. Szombat Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Arra kérik Orbánt, hogy a kispadról a pályára kerülhessenek

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Szederkény polgármestere. Ebben sporthasonlattal élve azt kéri, hogy a baranyai települést végre a tartaléksorból pályára engedjék, azaz fogadják el pályázatukat szennyvízproblémájuk megoldására. A faluban nincs kiépített csatornarendszer, emiatt akár kétszáz munkahely is veszélybe kerülhet.

Az 1900 lakosú Szederkény már többször pályázott szennyvízgondjai megoldására, de minden esetben forráshiányra hivatkozva tartaléklistára került. A baranyai faluban 650 ingatlan van, jelenleg mindenhol emésztőgödörbe gyűjtik a szennyvizet.

„Elsősorban a környezetszennyezés az, ami nagy probléma, és a kényelem szempontjából, mert hát azért havonta mindig kell szippantani, és a gödör legtöbbször akkor telik meg, amikor nem gondolna rá az ember, és ez azért elég kényelmetlen. A másik meg az, hogy azért a 21. század elején már ne ilyen szippantós járjon egy ilyen szép faluban, mint Szederkény” – mondta egy falubeli.

A falu polgármestere elkeseredésében nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Ebben sporthasonlattal élve azt írja: „Tizenhat éve ülök a kispadon és várom, hogy becseréljenek. Ön is sportolt, tudja, milyen érzés, ha csak kispadon ülhet. A csatornázás hiánya ráadásul kétszáz munkahely elvesztését is jelentheti. Úgy érzem, hogy egy sikertörténet is lehetne, mert van egy nagyvállalat, ahol háromszáz embert foglalkoztatnak, és most ötszázat szeretnének. Szeretnének fejleszteni, de a szennyvízcsatorna, a szennyvízkezelés olyan probléma, amit a település önállóan nem tud megoldani. Ezért fordultam miniszterelnök úrhoz, hogy hátha a segítséget megkaphatjuk. A településünk szerintem töretlenül fejlődne, fejlődik most is, nem voltunk konszolidálva, becsületesen gazdálkodtunk, úgy érzem, hogy a tartaléklistáról most már egyszer előléphetnénk kezdőnek is” – fogalmazott Hergenrőder János polgármester, akinek levelére egyelőre nem érkezett hivatalos válasz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!