2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

Belföld

Arra kérik az államfőt, ne írja alá

A tankönyves vállalkozók azt kérik az államfőtől, hogy ne írja alá a héten elfogadott tankönyvtörvényt, hanem küldje vissza az Országgyűlésnek.

Országos testületük szerint erre azért van szükség, hogy a következő tanévben ne legyenek ellátási problémák, ugyanis jelenleg nincs tisztázva, mely könyveket rendelhetik meg az iskolák. Szerintük a törvényjavaslat azért is aggályos, mert ha életbe lép, számos cég kártérítést követelhet az államtól, ráadásul a jogszabály több olyan könyv tankönyvi minősítését is megszünteti, amelynek köteteiből most szeptemberben kezdték meg az iskolák a tanítást. A parlament kedden döntött arról, hogy állami feladat lesz a tankönyvellátás, a tankönyvek fejlesztéséért és kiadásáért is egy állami szerv felel majd, az iskolák pedig fő szabály szerint évfolyamonként és tantárgyanként a tankönyvjegyzékben szereplő két tankönyvből választhatnak.

„Nem egyértelműen fogalmazza meg a jogszabály azt sem, hogy valójában milyen könyveket rendelhetnek az iskolák a következő tanévre, és attól tartunk, hogy ez zavart okozhat az ellátásban. Tehát vannak jogi aggályaink, a tankönyvellátás veszélyeztetésével kapcsolatos aggályaink, és még egy: úgy látjuk, hogy a törvényjavaslat indoklása több olyan –  mondjuk így – pontatlanságot tartalmaz, amely megkérdőjelezi a jogszabály jogosságát, illetve hitelességét ebben a formában” – fogalmazott Szarvas-Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nekünk is fel kell készülni? + videó

Nekünk is fel kell készülni? + videó

Robert Fico szlovák kormányfő valamit érzett: egy hónapja arról beszélt, akkora a feszültség, hogy csak idő kérdése egy merénylet. A téma kapcsán vendágünk volt Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kovács András, az Origo újságírója. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!