2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Áron alul játszhatott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást

Áron alul, négyzetméterenként százezer forintért jutott egy belvárosi lakáshoz az egyik hódmezővásárhelyi szocialista önkormányzati képviselő lánya. A frekventált helyen lévő lakást ráadásul úgy kapta meg, hogy képviselő apja a lakásügyi tanácsadó testület elnöke is egyben. A vásárhelyi Fidesz szerint ez felveti a korrupció gyanúját.

  • Áron alul játszhatott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást

„A mai napon egyértelműen és minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Márki-Zay Péter egy korrupt politikus” – jelentette ki Hegedűs Zoltán. A vásárhelyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője közölte, a birtokukba került iratok alapján kijelenthető, hogy a város polgármestere jogszabálysértően adott el egy lakást 5 millió forintért a belvárosban, pedig a környékbeli lakások ennek a többszörösét érik.

„Kezünkben van az a szerződés, amit december 21-én látott el kézjegyével Márki-Zay Péter, ebben adta el ezt a bizonyos belvárosi lakást. Annyit érdemes még tudni, hogy 40 százalékos kedvezménnyel tette mindezt. Tehát ezt a 8,4 millióra értékelt lakást 5 millió forintért játszotta át, mondanám a párttársa, de nincs pártja, az MSZP-s támogatójának leányának” – fogalmazott Hegedűs Zoltán.

A szocialista képviselő lánya 2017-óta bérelte a lakást, egy korábbi rendelet tette lehetővé, hogy megvehesse az életvitelszerűen lakott lakást. Kis Andrea alpolgármester szerint minden jogszerű volt az adásvétellel, hisz arra lehetőséget a korábbi városvezetés és közgyűlés adott. „Mi kénytelenek voltunk a 2018. májusáig befogadott, vagy március 29-én meghozott rendeletmódosításig beadott igényeket végrehajtani. Mert ez így jogszerű” – jelentette ki az alpolgármester.

A Fidesz szerint viszont jogszerűtlen volt az adásvétel, mert a rendelet azt is tartalmazta, hogy csak a közgyűlés jóváhagyásával vehet bárki önkormányzati tulajdonú lakást. Ebben az ügyben azonban nem volt közgyűlési döntés, állatja a nagyobbik kormánypárt.

Cseri Tamás fideszes képviselő szerint már a bérleti jogviszony meghosszabbítása is jogszerűtlen volt, a bérlő ugyanis nem igazolta, hogy nincs köztartozása a közműszolgáltatók felé. „December 10-én a hölgynek lejárt a szerződése. Be kellett volna mutatnia az önkormányzaton, hogy neki nincsenek tartozásai, ez nem történt meg, ehelyett az édesapja egyszerűen leigazolta, hogy rendben van a lakás. Ehhez abszolút nem volt joga neki, ezt az igazolást aláírták, hogy folytatódjon a bérlés alpolgármester asszony és polgármester úr is” – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

A decemberben vásárolt lakás árát ráadásul nem kellett kifizetnie a vevőnek, arra 4 hónap haladékot kapott a szerződés szerint. A Fidesz–KDNP jogi szakértőkkel vizsgálja, mit tehetnek az ügyben. Amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, feljelentést tesznek a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!