2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Államtitkokról beszélt Földesi-Szabó – megszüntették az előzetest + Videó + Képriport

Megszüntették az Egymásért Egy-másért Alapítvány volt vezetőjének előzetes letartóztatását. Földesi-Szabó László ezt megelőzően zárt ajtók mögött tett vallomást, ahol államtitkokról volt szó.

Megszüntette Földesi-Szabó László előzetes letartóztatását a Fővárosi Ítélőtábla, és elrendelte házi őrizetét – jelentette a Hír TV tudósítója. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy miért döntöttek így az Egymásért Egy-másért Alapítvány volt vezetőjének ügyében. Földesi-Szabó védője ezt az indítványt tette ugyan korábban, de az előzetes megszüntetésében szerepet játszhatott az, hogy az ítélőtáblán Földesi-Szabó zárt ajtók mögött tett vallomást mintegy húsz percen át, ahol államtitkokról volt szó.


Korábban – az elsőfokú tárgyalás során – az Egymásért volt vezetője arra hivatkozott, hogy addig nem tud vallani, míg nem oldják fel az államtitkok tartásának kötelezettsége alól, de ezt egy hónapja feloldották. Emellett az ügyészség a mai nap folyamán egy olyan iratot adott át a bíróságnak, melyet a Központi Nyomozó Főügyészségtől kaptak tegnap. Ebből az derül ki, hogy Galambos Lajost, az NBH volt főigazgatóját, valamint Gyarmati Györgyöt, az alapítvány kuratóriumi tagját ebben az ügyben is már kihallgatták és meggyanúsították vesztegetés bűntettének gyanúja és államtitoksértés, valamint vesztegetés és lőszerrel visszaélés miatt.


A következő tárgyalási nap május 23-án lesz. Az Egymásért Egy-másért Alapítvány volt vezetőjét első fokon csempészésért és sikkasztásért hét évre ítélték el. Földesi-Szabó László alapítványa a vád szerint 2005-ben és 2006-ban közterhek megfizetése nélkül hozott az országba milliárdos értékű élelmiszereket Ázsiából arra hivatkozva, hogy azok adományok. Földesi-Szabót sikkasztással is megvádolták, ugyanis a pénzt kivette az Egymásért pénztárából, és azzal sajátjaként rendelkezett, amit egyébként ő maga sem tagadott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!