2022. 05. 16. Hétfő Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 20:00

Belföld

Államtitkokról beszélt Földesi-Szabó – megszüntették az előzetest + Videó + Képriport

Megszüntették az Egymásért Egy-másért Alapítvány volt vezetőjének előzetes letartóztatását. Földesi-Szabó László ezt megelőzően zárt ajtók mögött tett vallomást, ahol államtitkokról volt szó.

Megszüntette Földesi-Szabó László előzetes letartóztatását a Fővárosi Ítélőtábla, és elrendelte házi őrizetét – jelentette a Hír TV tudósítója. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy miért döntöttek így az Egymásért Egy-másért Alapítvány volt vezetőjének ügyében. Földesi-Szabó védője ezt az indítványt tette ugyan korábban, de az előzetes megszüntetésében szerepet játszhatott az, hogy az ítélőtáblán Földesi-Szabó zárt ajtók mögött tett vallomást mintegy húsz percen át, ahol államtitkokról volt szó.


Korábban – az elsőfokú tárgyalás során – az Egymásért volt vezetője arra hivatkozott, hogy addig nem tud vallani, míg nem oldják fel az államtitkok tartásának kötelezettsége alól, de ezt egy hónapja feloldották. Emellett az ügyészség a mai nap folyamán egy olyan iratot adott át a bíróságnak, melyet a Központi Nyomozó Főügyészségtől kaptak tegnap. Ebből az derül ki, hogy Galambos Lajost, az NBH volt főigazgatóját, valamint Gyarmati Györgyöt, az alapítvány kuratóriumi tagját ebben az ügyben is már kihallgatták és meggyanúsították vesztegetés bűntettének gyanúja és államtitoksértés, valamint vesztegetés és lőszerrel visszaélés miatt.


A következő tárgyalási nap május 23-án lesz. Az Egymásért Egy-másért Alapítvány volt vezetőjét első fokon csempészésért és sikkasztásért hét évre ítélték el. Földesi-Szabó László alapítványa a vád szerint 2005-ben és 2006-ban közterhek megfizetése nélkül hozott az országba milliárdos értékű élelmiszereket Ázsiából arra hivatkozva, hogy azok adományok. Földesi-Szabót sikkasztással is megvádolták, ugyanis a pénzt kivette az Egymásért pénztárából, és azzal sajátjaként rendelkezett, amit egyébként ő maga sem tagadott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!