2019. július 19.,
péntek, Emília napja

Alkoholista helyett "link" jelölt a pécsi DK-nál + hangfelvétel

Hír TV

2019. április 15., hétfő 16:17

Teljes a fejetlenség Gyurcsány Ferenc pártjának pécsi szervezeténél. A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen a helyi vezető arról beszél, hogy saját baloldali identitásukat titokban kell tartani, ha jól akarnak szerepelni az őszi önkormányzati választáson. A felvételről az is kiderül, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) pécsi szervezete nem tartja fontosnak, hogy az LMP benne legyen az ellenzéki összefogásban. A pécsi DK vezetője nem cáfolta az elhangzottakat.

Identitásválságba került a Gyurcsány-párt helyi szervezete az elmúlt egy évben - írja a Magyar Nemzet, egy a birtokába jutott hangfelvételre hivatkozva.

A pécsi DK egyik év eleji taggyűléséről került ki a felvétel, ahol még négy jelölt kiválasztása is gondot okozott az őszi önkormányzati választásra - tette hozzá a Magyar Nemzet. Az egyik induló a botrányos ügyeiről elhíresült Tamon Attila pártfogoltja, Kisfalvi Márk lehet, akit több tag is linknek és tapasztalatlannak nevezett. A felvételen ugyanakkor többször is felhívják a tagok figyelmét arra, hogy ne a baloldali kifejezést használják, hanem az ellenzéki, illetve civil terminusokat.

A pécsi elnök stábunktól szerzett tudomást arról, hogy nyilvánosságra került a felvétel, de nem kommentálta azt.

A DK szóvivője szerint nincs identitásválság a DK-ban, bár azt nem tudta megerősíteni, hogy zökkenőmentes a helyi szervezet munkája.

Pécsett jelenleg Péterffy Attila a közös ellenzéki polgármesterjelölt, akit egyébként a DK helyi vezetője becsvágytól fűtött emberként írt le.

Hír TV/Magyar Nemzet